FÖRLUST I ÅBO MOT INTER

IFK förlorade i Åbo på fredagseftermiddagen mot FC Inter. Grönvitt bjöd på, ett i mitt tyckte, bättre spel jämfört med första matchen i Finlands Cup mot FC Haka. Trots bättre spel var resultatet självfallet en besvikelse för IFK. Inters första mål kom till efter ett misstag och det andra målet var en snygg volley.

Inter började starkast och provade relativt omgående Oskari Forsman, först - redan efter 5 minuter - räddade Forsman smått mirakulöst en nick från nära håll. En kort stund därefter prövade Ojala sin lycka genom att skjuta ett lågt lurigt skott men Forsman gjorde återigen en bra räddning.

IFKs första chans kom när en kvart var spelat av den första halvleken. Det var Emile Tendeng som sånär kunde bredsida in Riku Sjöroos hårda inspel från kanten. Dessvärre med IFK-ögon sett så gick Tendengs skott utanför. Det var istället hemmalaget Inter som kunde ta ledningen efter en missbedömd passning av Angelis Angeli som skulle spela hem till Forsman. Passningen från Angeli blev tyvärr för lös, Timo Furuholm hann upp den och kunde runda Forsman och sedan enkelt rulla in ledningsmålet i tom bur.

IFK hängde inte med huvudena trots baklängesmålet utan fortsatte försöka jobba sig in i matchen och hade en bra chans att kvittera endast 4 minuter efter ledningsmålet. Chansen inleddes med en fin boll slagen av Tendeng med adress till Vahid Hambo, som i sin tur vänder bort sin försvarare och spelar fram Riku Sjöroos till ett bra läge där han laddar kanonen men störs precis i skottögonblicket och skottet går högt över.

IFK spelade upp sig i slutet av halvleken och hade bland annat två hörnor varav den ena avslutades med en fin nick som dock Marttinen i Intermålet tog hand om. I övrigt hoppades Tendeng och IFK-supportrarna i soffan på straff till just Tendeng i den 41:a minuten men domaren tyckte annorlunda och så blev även utfallet.

IFK började andra halvlek piggt och lyckades producera chanser. Först ut var Hambo som frispelas och kom ensam mot en utrusande Marttinen. Vahid lyckades dock inte få bollen på sidan om Marttinen IFKs nolla i målprotokollet kvarstod. Hambo fortsatte och kunde kort efter det även avlossa ett bra skott mot Inter-målet men återigen tog Marttinen hand om bollen.

IFK inte fick in bollen i mål, desto bättre gick det för Inter som för dagen visade en större effektivitet i avslutsfasen. Nu var det Aleksi Paananen som på volley tryckte in det så viktiga 2-0 målet för Inter.

Efter målet gjorde IFK lite byten då Eero Tamminen och Mikko Sumusalo hade spelat klart och Tehe Olawale samt Joel Karlström kom in. IFK försökte skapa chanser men kom dock inte till de riktigt heta chanserna i slutskedet av matchen. Inter kunde således vinna med siffrorna 2-0. 

Calle Svensson tyckte att FC Inter var effektivare i boxen och förvaltade sina chanser bättre än vad IFK gjorde. Calle tyckte även att IFK höjde sig från förra veckans match mot FC Haka och att detta var ett steg framåt trots att det på inget sätt är färdigt ännu. IFK var inte tillräckligt bra idag helt enkelt och får se till att komma tillbaka bättre nästa vecka.

Nästa vecka är det match mot FC Honka hemma på Åland och Wiklöf Holding Arena, matchen spelas på söndag 21.2 kl. 18:00.

/Lasse Danielsson

Målskyttar:  17’ Timo Furuholm 1-0, 66’ Aleksi Paananen 2-0

Varningar IFK: 71’ Angelis Angeli, 88’ Vahid Hambo

Varningar FC Inter: 57’ Benjamin Källman, 74’ Aleksi Paananen, 90’ Taiki Kagayama

Domare: Oliver Reitala

Laget:

Oskari Forsman

Riku Sjöroos, Angelis Angeli (78’ Frankline Okoye), Robin Buwalda “K”, Calle Svensson, Mikko Sumusalo (70’ Joel Karlström)

Eero Tamminen (67’ Tehe Olawale), Niilo Mäenpää, Yanga Baliso (78’ Moussa Kone)

Vahid Hambo, Emlie Tendeng

Avbytare: Marc Nordqvist, Moussa Kone, Aapo Mäenpää, Tehe Olawale, Joel Karlström, Joel Mattsson, Frankline Okoye