Förlust för IFK i Esbo

Efter ett två veckor långt landslagsuppehåll så var det dags för återstart i Veikkausligan. För IFKs del innebar det bortamatch i Esbo mot FC Honka. Under landslagsuppehållet så representerade tvillingarna Mäenpää Finlands U-21 landslag. IFK kom till start med en rätt ordinarie startelva, förutom skadade Buwalda som dock var tillbaka på bänken idag. IFK kom med dålig form till matchen, inte en seger på de sju senaste matcherna, endast tre kryss har inkasserats.

FC Honka tar tag i matchen direkt. De för spelet från minut ett utan att skapa de riktiga farligheterna, de skott som de får igenom tar Forsman med säkerhet hand om. Men efter ca 20 minuter så börjar de farligare chanserna skapas av Honka. Inte helt orättvist så kommer också 1-0 i den trettionde minuten efter en hörna. Konsta Rasimus når högst och kan via en IFK-spelare nicka in ledningsmålet för Honka. Honka skapar några halvfarliga chanser till direkt efter målet, närmast är Kandji som hotar med ett lågt skott vid stolpen, men Forsman greppar säkert. IFK spelar upp sig sista minuterna av halvleken utan att skapa något riktigt farligt. Närmast reducering är IFK när Honka-försvararen Heikkilä ska rensa, men bollen går mot eget mål och målvakten Murray tvingas nicka bort bollen för att den inte ska gå i mål.

Andra halvlek ser till början ut mycket som de första, alltså att Honka för spelet och skapar några halvchanser, men de som går igenom försvaret kan Forsman rädda varje gång. Efter trippelbytet i matchminut sextiotre så börjar IFK ta för sig mera. Laaksonen och N. Mäenpääs bollvinnande spel på mitten gör att IFK kan få lite bollinnehav och skapa lite framåt. Farligaste chansen har Sjöroos med ett hårt lågt skott som smiter utanför vänstra stolpen. Men IFKs anfallsförsök avtar och Honka kan kontrollera vad som händer ute på planen. Det tar till övertid innan IFK skapar de farligaste i sin kvitteringsjakt. Först en hörna som nickas fram och tillbaka i straffområdet, bollen går sen ut till Sjöroos, men hans inlägg kan plockas ner av Murray i Honkamålet. De sista som händer i matchen är att IFK får en frispark från ca 30 meter. Sumusalo lyfter in bollen och Tolonen får läge att skjuta, men skottet täcks, Laaksonen är först på bollen, men även hans avslut täcks, närmare än så kom inte IFK. Efter att Honka rensat bort bollen blåser domaren i pipan.

FC Honka vinner välförtjänt, IFK försvarar sig bättre i denna match är på länge, men har svårt att skapa farligheter framåt. IFK får ta nya tag på söndag hemma mot SJK. Avspark 16.00!

Målskyttar IFK: -

Målskyttar FC Honka: Rasimus

Varningar IFK: A. Mäenpää, Laaksonen

Varningar FC Honka: -

Laget:

Oskari Forsman

Riku Sjöroos - Mikko Sumusalo - Kalle Taimi (Dmitriy Bilonog 79´) - Aapo Mäenpää (Robin Buwalda 79´) - Lassi Järvenpää

Gustaf Backaliden - Peter Makrillos (Johannes Laaksonen 62´)

Albion Ademi (Niilo Mäenpää 62´) – Akseli Pelvas – Saku Ylätupa (Maximo Tolonen 62´)

/John Eriksson