Förlust i Kemi

En viktig match väntar för IFK, tyvärr måste Philip Mantilla lämna återbud på grund av skada. IFK kommer till start med följande spelare:

Igor Levchenko, Dylan Murnane, Kristian Kojola, Ivan Tatomirovic, Hamed Coulibaly, Robin Sid, Amin Nazari, Gabriel Petrovic, Amos Ekhalie,  Simon Silverholt och Aleksei Kangaskolkka.

En viktig match väntar, tyvärr ser planen väldigt dålig och mjuk ut. Det kan vara svårt att få till ordnat passningsspel på det undermåliga underlaget.

Matchen inleds ganska avvaktande. Det är väldigt tydligt att gräsmattan i Kemi är mycket mjuk och i dåligt skick, spelarna i båda lagen halkar ofta. PS Kemi har det mesta av spelet den första kvarten och skapar några halvchanser. IFK å sin sida har svårt att få till något riktigt ordnat spel.

I den 24:e minuten åker Hamed Coulibaly på ett rött kort då domaren anser att PS Kemi har ett friläge. Ett mycket konstigt beslut då det inte ens såg ut som en frispark och inte heller friläge.. Svår situation för Grönvitt att spela med en man mindre i över en timme. Som en följd av utvisningen kommer Aapo Mäenpää in på backen och Amos Ekhalie utgår.

I 32:a minuten kommer Simon Silverholt helt plötsligt fri med målvakten, tyvärr blir avslutet för svagt och Kemis målvakt kan rädda.

Just före halvtid kommer IFK:s andra stora chans då Dylan Murnane slår en frispark som Aleksei Kangaskolkka nickar lågt vid första stolpen. Kemis målvakt är dock på sin vakt och räddar. Strax därefter i sista ordinarie minuten kommer kallduschen då ex-ifkaren Juho Mäkelä nickar in 1-0 till hemmalaget. Vi går till paus med hemmaledning.
 

Andra halvlekens första chans kommer i 56:e minuten då Dylan Murnane tar en snabb frispark som friställer Amin Nazari som sätter bollen i mål, tyvärr var Amin offside och målet underkändes. I följande anfall kommer Aleksei Kangaskolkka till avslut på volley som dock går utanför motståndarnas mål. Nästa målchans är i 63:e minuten då det efter Dylans hörna blir kalabalik i Kemis straffområde, tyvärr studsar inte bollen IFK:s väg och motståndarna kan rensa bort bollen.

I 70 minuten fälls Kangaskolkka precis vid gränsen till straffområdet, men den här gången ser domaren inget fel. Minst sagt märkligt.

I en av sin många kontringar avgör Kemi matchen i den 87:e minuten då man väggspelar sig igenom och sätter in bollen stolpe in, 2-0.

Matchen slutar 2-0 till PS Kemi. Tråkigt att domarinsatsen får en så avgörande roll i den här matchen. Dock har grönvitt allt ännu i sina egna händer då även de andra inblandade lagen i kvalstriden förlorade. IFK ligger kvar på 10:e plats, två poäng före TPS som är på kvalplats. SJK ligger på nionde plats med samma poäng som grönvitt men med bättre målskillnad. Allt avgörs inkommande helg då IFK tar emot KuPS på hemmaplan. Samtidigt spelas TPS - HJK och SJK -  FC Inter.

Vi får hoppas på mycket publik och stöd till spelarna inkommande lördag, den tolfte spelaren är väldigt viktig.

Nästa match:Lördag 27.10 kl.15.00 IFK Mariehamn - KuPS, Wiklöf Holding Arena

// Robert Söderdahl