FÖRLUSTTRENDEN BRUTEN!

Sommar, sol och fotboll på Wiklöf Holding Arena - ett bra recept för en bra söndag i juli om du frågar mig. Som vi alla känner till hade IFK inför denna match en förlustrad på sju matcher. Vad skönt att den förlusttrenden äntligen är bruten! Detta efter att matchen mot HIFK från Helsingfors slutat 0-0.

IFK hade till matchen gjort lite ändringar, värt att nämna var att Joel Mattsson tog ansvaret som ytterback på högersidan medan Niilo Mäenpää hand om ytterbacksplatsen till vänster. En något ovan roll - framförallt för Niilo - men det skötte han med bravur. Yanga Baliso belönades med startplats i kvällens elva efter piggt inhopp senast mot SJK i Seinäjoki.

Matchen inleddes i klassikt “känna på varandra”-manér och det dröjde till 9:e minuten innan den evigt hårt arbetande Mohammed Abubakari avlossade kanonen. Markus Uusitalo i HIFK-målet tog hand om skottet.

I den 25:e minuten trodde vi på läktaren även att målkontot skulle öppnas. Matchens spelare enligt juryn - Yanga Baliso - slog ett fint avvägt inlägg med sikte mot Kennedy Igboananike som styrde in den i målet bakom Markus Uusitalo. ÄNTLIGEN MÅL! - trodde vi 807 personer på Wiklöf Holdings läktare...dock hade den assisterande domaren flaggan uppe och därför blev det inget mål denna gång. Om detta ha hänt på de större arenorna hade VAR-checken antagligen haft roll.

I övrigt var första halvleken relativt chansfattig och således blev ställningen 0-0 i paus. 

Till andra halvlek fortsatte IFK med samma manskap som den första halvleken. Efter att bara 10 minuter spelat i andra halvlek hade IFK haft två relativt bra chanser att ta ledningen i matchen. Den första hade Kennedy Igboananike efter att Niilo Mäenpää slog ett fint inlägg från sin vänsterkant men tyvärr gick avslutet utanför. Värt att nämna var det fina förarbetet som Mohammed Abubakari gjorde innan han levererade passningen till Niilo Mäenpää. Andra chansen stod Elias Mastokangas för då han vred och vände utanför straffområdet innan han sköt ett skott som Markus Uusitalo räddade ut till hörna.

Flipperspel är roligt men roligast är det när flipperkulan studsar rätt. Tyvärr studsade flipperkulan eller bollen i detta fall inte in i HIFK-målet i den 68:e minuten då det blev tumult efter en hörna. Bollen var överallt men INTE i mål.

Efter detta bytte lagen lite halvchanser men ingen som lyckades med att få in bollen i mål och därför blev det mållöst och poängen delades mellan lagen. IFK spelar sin nästa match den 12:e juli borta mot KTP. Återigen en ny chans till nya poäng!

/Lasse Danielsson

Målskyttar: 

Varningar IFK: 42’ Alan Henrique, 53’ Yanga Baliso, 74’ Joel Mattsson, 84’ Mohammed Abubakari

Varningar HIFK: 77’ Keaton Isaksson, 80’ Joaquin Gomez, 90’ Jukka Halme

Domare: Oliver Reitala

IS-stjärnor: 3 - Yanga Baliso, 2 - Robin Buwalda, 1 - Mohammed Abubakari

Laget:

Oskari Forsman

Joel Mattsson, Alan Henrique, Robin Buwalda “K”, Calle Svensson, Niilo Mäenpää

Mohammed Abubakari, Yanga Baliso (74’ Jiri Nissinen)

Elias Mastokangas (82’ Mikko Sumusalo), Kennedy Igboananike (74’ Eero Tamminen), Tehe Olawale

Avbytare: Marc Nordqvist, Melvin Kahnberg, Jimmi Bruhn, Eero Tamminen, Mikko Sumusalo, Jiri Nissinen, Elia Hagström