Frans Grönlund ansluter från Pargas IF

IFK skriver kontrakt med Frans Grönlund, som ansluter från Pargas IF

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn och Frans Grönlund har kommit överens om ett spelaravtal över 2020 års ligasäsong som gör att Grönlund nu ansluter till IFK-truppen på en övergång från Pargas IF. Klubbarna har nått en överenskommelse och IFK Mariehamn och Frans Grönlund har enats om att skriva ett spelarkontrakt över ett år.

Grönlund som fyller 20 år i mars 2020 är en försvarsspelare som senaste säsong spelade för Pargas IF där IFK-bekante Stefan Strömborg är tränare.

Som junior har Frans fått sin fotbollsfostran i Åbo Knatteliga och därefter FC Inter. Han gjorde sin seniordebut 2019 i Pargas IF där han snabbt växte till en nyckelspelare då ”Piffen” steg till division 2.

- Jag är mycket glad över att få visa vad jag går för på liganivå, berättar Frans Grönlund. Samtidigt vill jag passa på att tacka Pargas IF, som verkligen hjälpte mig framåt i min karriär. Jag vill rikta ett speciellt tack till Stefan Strömborg och de andra tränarna, som fick mig att hitta glädjen i fotbollen igen. Pargas IF är en bra förening för unga spelare som vill framåt och man tar verkligen bra hand om spelarna där. Tack Pargas och fansen på Pajbacka!

- Frans är en ung och lovande mittback som vi testat vid två olika tillfällen och vi är nu överens om ett ettårsavtal med honom. Han är en utvecklingsbar spelare som i rätt miljö har alla möjligheter att utvecklas till en riktigt bra ligaspelare och till och med kunna ta steget vidare efter det. Därför vill vi nu knyta honom till klubben och jag är glad att Frans väljer att satsa vidare på sin karriär hos oss, kommenterar Klubbdirektören Peter Mattsson.