Fransk mittfältare klar för IFK Mariehamn

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har gjort klart med ytterligare en spelare inför årets ligasäsong. Alvaro Ngamba och Grönvitt har kommit överens om ett låneavtal för denna säsong från Ngambas nuvarande klubb FC Kolos Kovalivka i Ukrainas högsta liga.

Alvaro Ngamba är 23-årig central mittfältare från Frankrike. Han är skolad i OGC Nices spelarakademi och tillhörde också Nices A-lagstrupp säsongen 2016-2017. Efter sin tid i Nice har han representerat klubbar i Italien, Belgien och Ukraina. FC Kolos Kovalivka, som Ngamba nu tillhör, spelar i den högsta ligan i Ukraina och Ngamba har gjort tiotalet matcher för klubben. Ngamba ansluter till laget under tisdagens träning.

-Först vill jag tacka alla som har gjort detta möjligt. Jag hoppas att vi i laget tillsammans kan göra en riktigt stark säsong. Jag ser mycket framemot att träffa mina nya lagkamrater och börja träna med laget.

Hälsningar också till alla supportrar, hoppas vi ses snart, säger Alvaro.

-Alvaro är en central mittfältare som har en gedigen skolning från franska Nice och har senast spelat i högsta ligan i Ukraina. Vi tror att han kommer att tillföra bollsäkerhet och speluppbyggnad på vårt centrala mittfält. Han är löpstark och kan spela på olika positioner på mittfältet och blir ett bra tillskott i vårt lag, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson.

I och med låneavtalet rörande Ngamba har IFK Mariehamn nu 20 spelare med kontrakt inför årets ligasäsong. Truppen är ännu planerad att förstärkas med en-två mittfältare och två anfallare.