Friberg da Cruz är klar för sin fjärde grönvita säsong

Han väntade i nästan tre hela säsonger innan han gjorde sitt första ligamål för IFK Mariehamn, i årets sista match, den helt avgörande guldmatchen mot Ilves på hemmaplan på Wiklöf Holding Arena. Men det behöver inte ha varit hans sista mål i den grönvita dressen.

I dagarna har nämligen Bobbie Friberg da Cruz och Finska mästarna och tillika Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, gjort klart att Bobbie Friberg da Cruz förlänger sitt kontrakt med Grönvitt att också omfatta kommande Veikkausliigasäsong. Det betyder att Friberg da Cruz ser fram emot att göra sin fjärde säsong i klubben.

Vår uppfattning är att Bobbie i år har gjort sin klart bästa säsong sedan han kom hit för tre år sedan och han är motiverad och skadefri och vill satsa vidare. Då känns det enkelt att fortsätta tillsammans. Bobbie är en av våra ledande karaktärer i laget och en av nyckelspelarna i vår fortsatta satsning, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson

Bobbie Friberg da Cruz har själv tidigare indikerat att han känner att han har mycket kvar att ge.

Kroppen känns riktigt bra och jag känner att jag varit stark hela säsongen och fortsätter att utveckla mitt spel så det känns väldigt motiverande att fortsätta i IFK, säger Bobbie Friberg da Cruz själv

I och med kontraktet med Friberg da Cruz har nu IFK 12 kontrakt klara för nästa säsong och arbetet med att göra klart truppen fortsätter nu i högt tempo för IFK-ledningen.