FULL POTT PÅ WHA!

Första halvlek

IFK fick en drömstart på matchen då Jamie Hopcutt efter tre minuters fint passningsspel skickade iväg en djupledsboll längs högerkanten som Olawale kunde leverera ett fint inlägg på – väl framme i straffområdet fanns Dé som kunde nicka in 1–0!

IFK fortsatte att styra den första halvleken under första halvtimmen då man är det spelförande laget och visar upp fina spelsekvenser – många signerade Jamie Hopcutt med flera avgörande passningar i djupled. IFK pressar högt och Haka har svårt att skapa målchanser.

Under sista kvarten av första halvleken lyckas Haka hämta lite ny energi för ett par anfallssekvenser utan större framgång – kvaliteten i den avgörande passningen eller avslutet saknas.

I den sista matchminuten av den första halvleken tvingas Jamie Hopcutt utgå efter skada – han ersattes av Joakim Latonen. Stark debut av Hopcutt och en första halvlek som IFK hade full kontroll över.

Andra halvlek

Haka öppnar andra halvleken med till synes mer energi än den första och är nära på att kvittera efter bara några minuter då man slår ett inlägg från vänsterkanten varpå Fillion får sträcka ut med hela sin längd för att parera nicken utanför vänsterstolpen.

Efter inledande kvarten av andra halvleken är IFK återigen det spelförande laget då Hakas höga tempo under inledningen av halvleken mattats av. IFK:s kreativa spel i offensiven som vi fick skåda under den första halvleken har dock hittills inte fortsatt i den andra halvleken.

I den 63e minuten gör IFK dagens andra byte då Robin Sid ersätter Tehe Olawale. Minuten senare får Owoeri en fantastisk möjlighet att utöka IFK:s ledning då Ngamba frispelar honom med en läcker lobb-passning. Owoeri lyckas dock inte runda målvakten som parerar läget och stoppar Owoeri.

Andra halvleken fortsätter i ett lägre tempo, IFK med full koll och ett Haka som inte ser ut att stressas över att ligga i underläge. I den 90e minuten lyckas dock IFK bryta sig loss längs högerkanten och Owoeri frispelas, försöker återigen runda målvakten och då letar sig bollen fram till Dé som kan slå in 2–0 i öppet mål!

En rättvis seger för grönvitt som kontrollerat matchen från start via ett disciplinerat försvarsspel och merparten av spelet med undantag för en tio-minuters session i vardera halvleken.

/Niclas Lundberg

Målskyttar: Dé (3, 90)

Varningar IFK: Nissinen, Lahti, Ngamba, Dé

Varningar Haka: Laine, Mastokangas, Auvinen

Domare: Juho Nieminen

Ruutu-stjärnor: De´3, Timi Lahti 2, Jamie Hopcutt 1 samtliga IFK Mariehamn

Laget:

Fillion – Lahti – Ngamba – Dé – Coubronne – Baliso – Olawale – Owoeri – Hopcutt – Nissinen – Raitanen

Avbytare:

Henriksson – Mensah – Sjöroos – Latonen (45) – Kahnberg – Sid (63) – Tamminen