Fysio Åland ansluter till IFK Mariehamn.

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Det står nu klart att det är Fysio Åland, bestående av Anton Koli och Maryette Karring, som tar över ansvaret för herrlagets fysioterapi och rehabilitering 2022. Anton Koli kommer axla rollen som huvudansvarig för uppdraget. 

Fysio Åland är ett åländskt företag som jobbat sig in i det åländska samhället- och idrottsvärlden under de senaste fem åren. De har under dessa år fått erfarenhet av att jobba med elitidrottare genom bl.a. Åland United, MLK och finska fotbollslandslagen. 

”Vi är mycket glada över detta uppdrag och ser framemot att börja jobba tillsammans. Vi har båda ett stort intresse för idrottsfysioterapi och att bli en del av IFK Mariehamn är en fantastisk möjlighet att utvecklas ännu mer inom området. Vi är väldigt tacksamma över detta samarbete och ser med spänning framemot säsongen 2022.” kommenterar Fysio Åland själva.

IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson är också mycket glad över att nu ha både fys- och rehabträningen på plats.

-Jag är övertygad om att Fysio Åland och nyligen anställde fystränaren Philip Garvö tillsammans kommer att göra ett mycket bra arbete för Grönvitt. Jag har fått ett gott intryck av både Fysio Åland och Philip och deras sätt arbeta under våra möten och diskussioner. Det känns mycket skönt att vi nu har den här viktiga delen av tränarstaben i hamn, kommenterar Peter Mattsson.