Gabbe lägger skorna på hyllan.

Mittfältsgeneralen Gabriel Petrovic har spelat sin sista match i den grönvita tröjan och kommer att avsluta sin spelarkarriär för att satsa på studier.

”Gabbe” har med sitt uppoffrande spel på det centrala mittfältet varit en viktig kugge sedan han återvände från Sverige inför säsongen 2016 efter nästan tio års frånvaro. Han representerade även Grönvitt under säsongen 2006.

Sammanlagt spelade han 96 ligamatcher och gjorde tre mål för IFK Mariehamn.

Här är Gabbes egna ord kring sitt beslut och sin tid i Mariehamn:

Det har varit tre säsonger med både upp och nedgångar. Ett ligaguld är få förunnat och hela 2016 var helt klart en höjdpunkt i mitt fotbollsliv. I år har situationen varit en annan men tack vare ett sent ryck i kragen från vår sida så löste vi det här också. Det hade inte gått utan alla er runtomkring klubben. 

Samtidigt som det känns skönt att klubben är kvar i ligan, känns det också som ett lämpligt tillfälle för mig att kliva av och inleda en ny bana i mitt liv. Valet mellan att fortsätta eller sluta spela fotboll är egentligen inte så svårt längre. Kroppen har helt enkelt börjat säga ifrån på ett sätt som gör det svårt för mig att motivera en fortsatt satsning på elitnivå.  

Jag vill framföra ett stort tack till alla lagkamrater, tränare, ledare, fysios, mentorer, kanslipersonal och styrelse som alla haft fotbollen som största passion och som jag delat en stor del av min vardag med. Även supportrar och ideellt arbetande och såklart min egen familj och släkt. Ert stöd och deltagande har alltid varit stort och hjärtligt och jag är mycket tacksam över att ha fått ta del av det. 

Jag kommer bära med mig många fina minnen från de här tre åren. Guldåret är lätt att säga men nog är det så att det är alla er jag lärt känna som jag kommer minnas längst. 

Årskortet på Rosella är fixat och nästa år kommer jag börja studera på läkarprogrammet på Karolinska, bara ett stenkast ifrån gräsplätten där pojkdrömmen om ett liv som fotbollsspelare en gång började. 

Avslutningsvis vill jag passa på att önska IFK Mariehamn ett stort lycka till inför nästkommande år och hoppas vi ses på läktaren. 

Tack för allt! 

//Gabbe 

Vi tackar Gabbe för allt han gjort under sin tid i Grönvitt och önskar honom all lycka i framtiden.