GENREP MOT HIFK IMORGON

Idag kl. 14.25 tar Hela Ålands Fotbollslag, IFK Mariehamn, Viking Line från Mariehamn till Åbo för att i morgon onsdag 24 juni möta Helsingfors IFK på Bolt Arena i Helsingfors i en träningsmatch som tillika är genrepet för båda IFK lagen inför årets Veikkausliiga som startar den 1 juli och som för Grönvitts del innebär bortamatch mot Ilves och för HIFKs del hemmamatch mot regerande mästarna KuPS från Kuopio.

Senast lagen möttes var i slutet av februari i den sista gruppspelsmatchen i kvalet till Finlands cup 2020, för övrigt den sista tävlingsmatchen som spelades i Finland före coronapandemin och med den alla restriktioner som lamslog Finland. Matchen, som spelades i Eckeröhallen, slutade 2 – 2 efter att Grönvitt hämtat upp ett 0 – 2 underläge där Yvan Yagan reducerade i minut 81 och Maximo Tolonen kvitterade tillställningen på stopptid. Resultatet innebar att båda IFK lagen missade slutspelet i årets Finlands cup.

HIFK inledde ”återstarten” förra veckan då man besegrade Ekenäs IF med klara 4 – 0 (2-0) i en match som spelades på Centrumplan i Ekenäs efter mål av Adama Fofana, Sakari Tukiainen, Joel Mattsson och Kevin Larsson.

I HIFKs 27 man starka trupp hittar vi en blandning av rutin och unga hungriga spelare där bl.a backveteranerna Sakari Mattila och Hannu Patronen, nye mittfältaren Moshtagh ”Mosa” Yaghoubi och alltid målfarlige Brasilianaren Erikson Carlos är spelare man säkert kommer att se och höra en hel del av denna säsong. I HIFK återfinns också IFK Mariehamn fostrade Joel Mattsson.

Grönvitt reser till Helsingfors med hela truppen (förutom Yvan Yagan) och kommer till match med en 5 – 0 seger över FC Åland i bagaget.

HIFK meddelar på sin hemsida att matchen kommer att spelas utan publik men att man kommer att sända den på sin egen YouTube-kanal. Vi återkommer med mera information om detta på vår FB och hemsida.

//Sune Eriksson