”Gör allt för mitt Grönvitt”

IFK-kaptenen Jani Lyyski är redo för kamp. I morgon är det dags för kvalet till Europa League på bortaplan i Norge. Detta gör Lyyski inspirerad och förväntansfull, det är de stora matcherna som ger den extra tändningen. Som i fjol när Lyyski ledde sitt lag till seger i Finska cupen!

– Jag känner enorm stolthet och hjärta för Grönvitt och vi åker till Norge för att vinna, lovar han.

Jani Lyyski säger att årets IFK Mariehamn är mer komplett och balanserat jämfört med IFK:s Europa League-premiär 2013 mot Inter Baku.

– Vi har också ett stabilare försvarsspel att luta oss tillbaka mot jämfört med senast. Det har vi bevisat i ligaspelet. Nu gäller det att vi fortsätter på den inslagna vägen, det är ett segerrecept. För mål framåt göra vi ju allt som oftast, tillägger han.

“IFK är en toppklubb”

Att IFK Mariehamn krigar i ligatoppen och spelar i Europa igen betyder att Grönvitt bevisat att klubben är en toppklubb på elitnivå.

– Nu är det dags för oss att ta ytterligare ett steg i utvecklingen, och det är att vi når åtminstone omgång två i Europa League. Det blir tufft men vi har en bra chans att göra det om allt stämmer, framhåller IFK:s lagkapten.

Finaste fotbollsminnet

Jani Lyyski minns hur han spelade med gåshud mot Inter Baku.

– Det var stort. Jag var så stolt över laget och klubben. Det var mitt hittills finaste fotbollsminne. Nu hoppas jag få återuppleva det och njuta på planen. Numera blir jag inte så nervös för de stora matcherna, jag är så pass rutinerad och vill hellre njuta av tillfället. Jag hoppas att mitt lugn ska smitta av sig på mina lagkamrater så vi håller fokus på det vi ska göra på planen, då kan det räcka långt, avslutar den 33-årige mittbacken.

/Krille Mattsson