GRÖNVITT BESEGRAR HJK

Ett ettrigt, starkt, kämpande IFK besegrar finska mästarna, HJK, på bortaplan i den första omgången i Ligacupen 2022. Detta dessutom efter att ha vänt ett två-måls underläge och där hemmalaget ”ägde” inledningen av matchen. Slutresultatet skrev till 2 – 3 (2-1).

HJK inledde som sagt starkast och i 20´minuten rullar Roope Riski in ledningsmålet för hemmalaget. Sitt andra mål för dagen gör nämnde Riski i minut 37´ och då var det nog många som trodde att ”loppet var kört”.

Men inte, Grönvitt, som sakteliga kommit in i matchen, replikerar när Alvaro Ngamba bryter ett uppspel på mittplan, spelar fram Dé som hittar Joakim Latonen som distinkt sätter reduceringen i nätmaskorna under HJK keepern Tånnander och vi går till halvtidsvila med ett 2-1 resultat.

I andra halvlek jämnar spelet ut sig och lagen byter en hel del chanser med varandra. Ju längre matchen går får dock Grönvitt allt mer att säga till om, trots en 5 minuters sekvens där HJK ligger på riktigt ordentligt, just före inbytte Oscar Wiklöf provar skott som täcks bort men vindsnabbe Dé är snabbt framme och placerar in kvitteringen och vi har 2 - 2 på resultattavlan med 8 minuter kvar att spela.

HJK gör ett par byten och försöker öka tempot med de Grönvita krigarna håller stången. Och så, i matchminut 87` efter en snabbt slagen frispark av Joakim Latonen, rundar Riku Sjöroos sin försvarare och rullar in segermålet förbi Tånnader i HJK kassen!

När domare Hämäläinen blåser av matchen är det också en historisk avblåsning. Detta är nämligen första gången som IFK Mariehamn besegrar HJK på deras hemmaplan i Helsingfors under ordinarie tid. (Jo, vi har vunnit över HJK i Helsingfors en gång tidigare men det var efter förlängning).

Nu blir det en trevlig hemresa för killarna och på fredag är det dags igen för bortamatch då Inter står för motståndet.

Målskyttar:

19´ 1 – 0 Roope Riski

37´ 2 – 0 Roope Riski

39´ 2 – 1 Joakim Latonen

82´ 2 – 2 Dé

87´ 2 – 3 Riku Sjöroos

 

//Sune

 

IFK Mariehamn, startelva

#1 Fillion Yann-Alexandre

 

#28 Nissinen Jiri - 82´ (#15 Kahnberg Melvin)

#2 Lahti Timi 62´ - (#5 Mkhwanazi Johan)

#3 Mensah Baba

#23 Sumusalo Mikko - 62´ (#13 Coubronne Jean-Christophe)

 

#16 Baliso Yanga - 74´ (#27 Wiklöf Oscar)

#8 Ngamba Alvaro - 82´ (#77 Ngulube Phil)

#14 Latonen Joakim

 

#9 Carvalho da Silva Cledson

#11 Hambo Vahid - 74´ (#17 Sid Robin)

#20 Tamminen Eero - 62´ (#7 Sjöroos Riku)

 

Avbytare

#7 Sjöroos Riku

#13 Coubronne Jean-Christophe

#15 Kahnberg Melvin

#17 Sid Robin

#27 Wiklöf Oscar

#81 Henriksson Elmo

#5 Mkhwanazi Johan

#77 Ngulube Phil