Grönvitt krigade till sig en poäng.

IFK Mariehamn tog under söndagskvällen emot FC Honka - ett lag man tidigare under säsongen bortaslog med 3-1. Grönvitt var då i inne i ett annat stim än nu, men ville likväl följa upp med en ny seger mot tabelltrean från Esbo. Matchen slutade 2-2 efter att IFK hämtat upp ett 0-2-underläge.

Liksom tidigare matcher var det en väldigt offensiv startelva som Peter Lundberg satte på plan i en 4-3-3-formation. Grönvitt hade också det mesta av spelet inledningsvis i matchen. Hela laget jobbade kopiöst och ytterbackarna Murnane och Mäenpää följde gärna med upp på Honkas planhalva. Redan efter några minuter spelade Robin Sid snett inåt bakåt till Simon Silverholt som avlossade bössan, men bollen smet retfullt strax utanför stolpen. I den 18:e fick Silverholt ett nytt läge, men skottet gick rakt i försvarsblocket och ut. Det där lilla flytet ett lag i medgång har, men som man i motgång saknar, ville inte infinna sig den här kvällen heller - till en början.

Honka hade också chanser och tog sig sakta in i matchen. Peruvuo försökte curla in bollen vid närmsta stolpen, men Oskari Forsman gjorde en snygg räddning. I den 25:e uppstod en dubbelchans för bortalaget där bollen först sköts i ribban och sedan tvingades IFK-keepern till en ny fin räddning på ett välplacerat skott. Följdriktigt, i den 32:a minuten var det ridå. Juha Hakola tåfjutts-passade in bollen mot bortre stolpen där en påpasslig Suarez enkelt nickade in bollen i mål från nära håll.

Grönvitt försökte sen åstadkomma en utjämning, medan Esbo-gänget hade farliga kontringar. Keaton Isaksson och Robin Sid samarbetade bra under matchen. I slutet av halvleken var duon nära att kvittera när Keaton petade bollen till Sid, men Murray i bortaburen stod för en fin räddning på det låga skottet. En kort stund efter det kom Keaton på högerflanken med bollen och fick in sin passning i boxen, men blev nergjord i samma ögonblick. Detta utan åtgärd av domare Hyytiä till hemmapublikens stora besvikelse.

Innan nämnde Hyytiä förkunnat första aktens slut hann Honka även utöka sin ledning med ett snarlikt mål som det första, dock med annan målgörare - Borjas Martin.

Där och då kändes uppförsbacken väldigt brant. I halvlek kom Riku Sjöroos in istället för ”Daja” och bidrog med fart i offensiven. Inledningsvis i andra var det ändå Honka som låg närmare ytterligare ett mål. Bland annat kom ett skott som touchade och sökte sig strax utanför. Men IFK hade tålamod den här kvällen och fick till slut ett gyllene kvitteringsläge efter att Keaton fallit i straffområdet och fått straff. Han tog själv hand om den och trots att den var fint placerad var Murray på bollen med fingertoppparna, men kunde inte hindra den från att sticka in. Så kom det där lilla flytet ändå. Det verkade stärka moralen i laget och grönvitt krigade med fullt manskap.

Flera chanser till utjämning fanns. Silvherholt höll på att göra det riktigt snyggt nära han tog ner bollen och på volley sköt strax över kryssribban. Istället var det inbytte Amos Ekhalie som fixade en pinne till IFK. Bollen spelades in till Amos efter att Sid snyggt hoppat över den. Han drog sedan på en touch till ett distinkt skott som gick längs med marken och sökte sig in vid stolproten.

Ekhalie höll sedan på att bli matchhjälte, men hans knallhårda skott från strax utanför boxen touchade en spelare och gick ut. Ett hårt kämpande IFK gjorde ändå en riktigt bra insats och visade att den negativa trenden som pågått några matcher kanske äntligen har vänt.

Nästa match är borta mot RoPS i Rovaniemi 6 juli kl 17.00.