Grönvitt lånar lovande försvarsspelare

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har kommit överens med HJK och Patrik Raitanen om ett låneavtal som gör att Raitanen spelar med Grönvitt säsongen 2022. Låneavtalet sträcker sig över en säsong.

Patrik Raitanen är 20 år gammal och tillhör HJK. Han kan spela på samtliga positioner i försvaret. Före sin tid i Helsingforsklubben har han varit ungdomsproffs i engelska Liverpool, nederländska Fortuna Sittard och italienska SPAL. I IFK Mariehamn förenas Raitanen med en bekant försvarskollega i och med att Baba Mensah och Raitanen under fjolårssäsongen spelade matcher tillsammans i Klubi 04 som är HJK:s farmarlag. Inte heller Wiklöf Holding Arena är obekant för Patrik Raitanen som spelade de två U20-landslagsmatcherna mot Sverige i Mariehamn under hösten 2021. Patrik Raitanen har gjort totalt 26 matcher i U16 till U20-landslagen.

-Jag ser fram emot säsongen och att hjälpa till att nå våra mål för året och kämpa och göra mitt bästa för klubben. Jag tror att det finns en bra chans att vi åstadkommer goda resultat med den här truppen, tillsammans med alla inom klubben och supportrarna. Jag har bara hört bra saker om staden Mariehamn, klubben och supportrarna och jag bara väntar på att vi skall få fina minnen tillsammans på Wiklöf Holding Arena.

Jag är stolt att jag får chansen att få vara med Grönvitt den här säsongen och förhoppningsvis att vi upplever stora ögonblick med hela vår fotbollsfamilj. Jag tro detta är en bra möjlighet för mig att visa upp mig som spelare. Jag har en bra känsla för allting bland annat hur klubben har tagit emot mig och jag tror att detta är ett perfekt läge för mig att ta nästa steg i min karriär. Jag vill visa ledarskap och karaktär både på och utan för planen.

Vi syns på Wiklöf Holding Arena, hälsar Patrik.

-Patrik blir ett bra tillskott till vår trupp. Han är en mycket allround försvarsspelare som kan spela som mittback eller ytterback på båda sidorna i försvaret. Han har under hela sin ungdomstid tillhört en av de mest lovande försvarsspelarna i Finland och varit ungdomsproffs i olika klubbar i Europa. Vi tror miljön i IFK kan vara ett perfekt ställe för Patrik att ta klivet in i seniorfotbollen på allvar och att han kan etablera sig som en stabil Veikkausliiga-försvarare, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.