Grönvitt möter Blåsvart i morgon lördag

IFK träningsspelar mot allsvenska Sirius från Uppsala på lördag. Grönvitt har en lång tradition av att inför ligastarten möta lag från Allsvenskan, p.g.a. pandemin var det dock senast under våren 2019 då Örebro SK stod för motståndet.

IFK har en del spelare som av olika orsaker inte kan komma med. Saknas på grund av sjukdom/skador gör Yann Fillion, Riku Sjöroos, Patrik Raitanen och Timi Lahti.

Vi ser fram emot matchen som helt säkert kommer att ge oss en indikation på var vi ligger i förberedelserna inför starten på Veikkausliiga, säger IFKs huvudtränare Daniel “Ahna” Norrmén.
Vi vet att det är en tuff uppgift som väntar, och det underlättas ju inte av att vi är tvungna att lämna en del spelare kvar hemma. Vi tror ändå att vi kommer att kunna bjuda på bra motstånd, fortsätter Ahna.

Förra säsongen slutade Uppsalalaget på en 11:e plats i Allsvenskan och startar nu sin sjätte raka säsong på högsta nivån i Sverige.

Sirius försäsong har varit lite blandad med både segrar och förluster. Förra helgen spelade man en helt avgörande match mot Kalmar FF om avancemang i Svenska Cupen. Den matchen förlorade man på bortaplan med 2-0. I och med det är de utslagna ur cupen då de blev tvåa i sin grupp där även Trelleborgs FF och IF Sylvia ingick.

Matchen spelas i morgon lördag den 12 mars kl. 17.00 (16.00 svensk tid) på Studenternas i Uppsala. För de som har möjlighet går matchen att ses på Aftonbladet Plus.

/ Robert Söderdahl