GRÖNVITT MÖTER PARGAS IF PÅ SÖNDAG

Nu på söndag, med avspark kl.18.00 kommer Grönvitt och Ettanlaget Pargas IF att mötas i en träningsmatch på Wiklöf Holding Arena i Mariehamn. Den här gången har dessutom Kung Bore lovat att åtminstone inte vinden skall ställa till det så att matchen inte skall kunna genomföras!

Pargas IF, som tränas av IFK bekantingen Stefan Strömborg, har haft en tuff start på säsongen med flera inställda matcher där både väder och vind samt sjukdom varit orsaken. Dessutom gick laget igenom ”Ettan cup” utan att spela hem ett endaste poäng genom förluster mot i tur och ordning Ekenäs IF (1-3), PK-35 (0-1) och TPS (1-3).

Positivt för laget är ändå att fjolårets ”försvarsklippa”, Tomas Hradecky, slutligen bestämde sig för att spela ännu ett år med laget. Alla med bra minne kommer säkert ihåg att Tomas representerade IFK Mariehamn säsongerna 2013-2014 då det blev 42 matcher och 4 mål för honom i Grönvitt. I laget finns också Frans Grönlund som säsongen 2020 spelade fyra matcher för Grönvitt i ligan. Dessutom har Kari Virtanen, som tillsammans med Peter Lundberg ansvarade för träningen i Grönvitt under guldåret 2016, en roll inom ”Piffens” tränarstab.

- för vår det passar Pargas-matchen riktigt bra in i våra förberedelser inför ligastarten då vi nu får ännu en möjlighet att testa både spelare och spelsystem inför allvaret som börjar om drygt en månad, säger Grönvitts huvudtränare Daniel Norrmén, vilket antyder om att det kan bli flertalet spelarbyten under matchens gång.

 

//Sune Eriksson

 

Publikinformation inför matchen:

 

Tid: Söndag 06.03 med avspark kl.18.00

Plats: Wiklöf Holding Arena

Entré: Vuxna 12 €, 0-17 år gratis, studerande 7 €.

Fri entré för VIP, Guld och säsongskortsinnehavare

OBS! Entré endast vid södra biljettkiosken.

Arenan öppnar kl.17.00

Kiosk: Försäljning av traditionella kioskprodukter bakom läktaren på södra sidan.