Grönvitt skriver kontrakt med Murnane

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Grönvitt skriver kontrakt med Murnane

I dagarna har hela Ålands lag, IFK Mariehamn, kommit överens om spelarkontrakt med Dylan Murnane som innebär att grönvitts spelatrupp inför säsongen 2018 nu kompletterats med ytterligare ett nyförvärv.

Dylan Murnane fyller 23 år i januari och spelar företrädesvis vänsterback. Han är född och uppvuxen i Australien men har även italienskt pass. Senaste klubbadress för Murnane har varit Kongsvinger i division 1 i Norge. Ytterligare information om Murnane finns här; https://en.wikipedia.org/wiki/Dylan_Murnane.

Dylan Murnane deltog i IFK Mariehamns testspelsvecka och övertygade ledar- och tränarstaben om sin kapacitet, kontraktet är på 2 år med en option för ett tredje år.

Det känns bra att vi kunnat göra klart med Dylan. Han visade bra kvalité under träningsveckan. Vi fick vår bild av Dylan bekräftad och han presterade så bra att det fanns inga frågetecken kring att erbjuda honom kontraktsförslag. Det känns också viktigt att vi kunnat skriva kontrakt över flera säsonger med Dylan så att vi kan bygga truppen långsiktigt. Han är en ung spelare som har framtiden framför sig även om han ändå har ganska omfattande erfarenhet av elitfotboll på seniornivå. Nu kvarstår enligt planen två spelarförstärkningar innan 2018 års trupp är färdig. Målbilden är att försöka ha truppen klar tidigt innan årets slut, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson