GRÖNVITT VIDARE I FINSKA CUPEN

GRÖNVITT VIDARE I FINSKA CUPEN

På lördagseftermiddagen möttes IFK Mariehamn och för året nyblivna division 1 laget Tampereen Pallo-Veikot (TPV) i en av 8-delsfinalerna i Finska cupen 2019.

Första halvleken kännetecknades av ett stort bollinnehav för Grönvitt som dock hade svårt att komma till några riktigt bra målchanslägen mot ett defensivt spelande hemmalag som förlitade sig till snabba omställningar i det offensiva spelet. Gönvitts Aristote Mboma hade ett par halvchanser utan att lyckas med avsluten och TPV ett par långbollar som IFK försvaret - och i sista hand - Oskari Forsman lätt kunde hantera.

Grönvitt inleder den andra halvleken i ett högre tempo och hemmalaget fick allt svårare att försvara sig. Tyvärr utmynnar inte tempoökningen i något mål utan istället verkar hemmalaget stärkas och efter ungefär timmen spelad har sin bästa period i matchen. Dock straffar sig TPV,s allt mer offensiva takter när Riku Sjöroos snappar upp en boll på vänsterkanten, avancerar in i straffområdet, och stenhårt avslutar i målvaktens första hörn och 1 – 0 till Grönvitt är ett faktum!

Efter Grönvitts ledningsmål kontrollerar man matchbilden mot ett allt mer tröttkört hemmalag som ändå i en sista ansträngning i den sista ordinarie matchminuten skapar sin bästa chans för dagen. Ett inlägg från vänster som smiter förbi hela IFK boxen men Oskari Forsman är på sin vakt och parerar inlägget till en resultatlös hörna.

Istället kan Aristote ”Totti” Mboma, med matchens sista spark, fastställa slutresultatet till 2 – 0 när han blir helt frispelad i boxen, drar TPV målvakten och enkelt rullar in 2 – 0.

Så här säger Peter Lundberg, tränare i IFK om matchen:

En okej match, vi har hyfsad kontroll och släpper inte till så mycket kontringar. Vi vet att vi kan bättre, vi slarvar en del i passningsspelet och i avgörande moment vid målchanser. Men vi är jätteglada att vara vidare, TPV är ett duktigt lag. Nu ser vi framemot en kvartsfinal, och håller tummarna att vi får spela hemma inför våra supportrar!

Matchen spelades i Pirkkahallen i Tammerfors.   

Kvartsfinalerna i Finska cupen 2019 spelas 30 – 31.3 och lottningen sker inkommande måndag.

Men redan inkommande lördag är det ny match för Grönvitt när man reser till Örebro för att möta allsvenska ÖSK i en träningsmatch som spelas på Behrn Arena med avspark kl. 14.00.

 

Sune Eriksson

 

 

Matchfakta TPV – IFK:

0 – 1 Riku Sjöroos 69

0 – 2 Aristote Mboma 90 + 3

Publik: 513

Domare: Atte Jussila

 

IFK öppningselva:

Oskari Forsman

 

Aapo Mäenpää

Rick Ketting

Robin Buwalda

Dylan Murnane

 

Gustaf Backaliden

Robin Crawford

Robin Sid

 

Riku Sjöroos

Aristote Mboma

Simon Silverholt (65´ Hampus Lönn)

 

Avbytare:

Marc Nordqvist

Lassi Järvenpää

Tarik Hamza

Hampus Lönn

Joel Karlström