Grönvitts mittfältsmotor klar för ytterligare en säsong

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Grönvitts mittfältsmotor klar för ytterligare en säsong

I senaste hemmamatchen slog han till med ett välriktat långskott som innebar IFK-seger mot Kemi. I dagarna har han skrivit på ett nytt kontrakt med hela Ålands lag, IFK Mariehamn. Nu står det klart att publiken på Wiklöf Holding Arena får se mittfältsmotorn Gabriel Petrovic i grönvitt också nästa år.

Gabriel Petrovic spelade i IFK Mariehamn säsongen 2006 och försvann sedan till Sverige och i huvudsak allsvenskan och Superettan med Brommapojkarna. Det skulle dröja 10 år innan Petrovic återvände till IFK inför fjolårssäsongen och var en bidragande orsak till IFK:s sensationella mästerskapstitel då. Gabriel Petrovic var en av lagets absoluta nyckelspelare vid sin återkomst och den rollen har han fortsatt leverera i också under denna säsong.

Gabbe är en av lagets ledare som leder genom handling. Han kanske inte är den som pratar mest men han ger alltid 100% och driver på de övriga i laget genom sitt spel och sin attityd. Han är en stor förebild både på och vid sidan av planen. Han är en av våra absoluta nyckelspelare på planen och en viktig pusselbit för vårt lag som helhet. Vid sidan av spelet på planen tillför han erfarenhet och ledarskap som är värdefullt för hela truppen. Att vi nu förlängt avtalet med Gabbe också över nästa säsong är riktigt skoj och en bra byggsten i vårt fortsatta lagbygge, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.