Gruppfinal i Eckeröhallen

Fotbollsfebern stiger i takt med att dagarna går och ligastarten som äger rum den 8 april närmar sig. På söndag är det dags för årets hittills viktigaste match i Eckeröhallen. Obesegrade hemmalaget IFK Mariehamn tar emot FC Inter från Åbo i Finska cupen i en gruppfinal. IFK leder gruppen på sju poäng med två segrar (Honka Akatemia och Klubi 04) och en oavgjord (TPS). FC Inter ligger två på fyra poäng efter en seger (Ekenäs IFK) och en oavgjord (TPS).

– Det ska bli skoj att spela en så avgörande match redan nu på hemmaplan. Hoppas på fullsatt! säger IFK-tränaren Peter Lundberg.

Grönvitt kommer till match utan skadade Joel Mattsson och Philip Sparrdal Mantilla och med frågetecken för Petter Hemming och Joel Karlström. Det ska ändå inte påverka totalen, IFK-truppen är både bred, mångsidig och redo för match!

– Vi går som vanligt in för att göra vårt allra bästa i alla lagdelar, understryker Lundberg.

FC Inter har förutom cupmatcherna även spelat en bortamatch mot AIK som ett led i lagbygget. Den drabbningen vann AIK med 3-0.

Inför årets säsong har FC Inter köpt in en del nya spelare, bland dem IFK-backen Aapo Mäenpääs tvillingbror och mittfältaren Niilo Mäenpää. Dessutom finns tidigare PS Kemi-spelaren, den mångsidiga Kenny Mansally numera i FC Inter vid sidan av uppdraget i Gambias landslag. Till dessa ska läggas de svårstoppade anfallarna Timo Furuholm (som vann skytteligan 2011 med 22 mål) och nyblivne landslagsspelaren Benjamin Källman. Det kan också nämnas försvarsspelaren Teemu Penninkangas som kom till FC Inter från Ilves men som är avstängd och inte följer med till Åland.

Mot den här bakgrunden är det mycket som står på spel på söndag. Vinnaren i gruppen som består av sex lag går direkt till kvartsfinal i cupen. En vinst på söndag betyder alltså med stor sannolikhet avancemang för IFK. Tvåorna i de fem grupperna får kvala om plats till kvartsfinalen tillsammans med den bästa grupptrean.

Segraren i Finska cupen vinner 50.000 euro och en plats i Europa League-kvalet.

Matchen börjar 18.00 i Eckeröhallen och buss går som vanligt 17.00 från bussplan i Mariehamn med retur efter matchen.

/Jörgen Pettersson