Guld eller silver, IFK skriver historia!

Äääntligen spelar vi om medaljerna, silvret är fixat och klart. Helt otroligt fantastiskt i sig, men det räcker inte, i morgon är det guldet som gäller. Guldet, vinnare av Veikkausliiga, bäst i Finland,  Champions League, ja nu ligger det helt och hållet i våra egna händer. Allt avgörs här och nu på hemmaplan Wiklöf Holding Arena inför våra fantastiska supportrar och sponsorer, vilken höjdaravslutning på säsongen.  

Tre lag, IFK, HJK och SJK ligger inom 3 poäng och kan alla vinna ligan. Ett sällan skådat drama live! HJK och SJK möts i Helsingfors medan IFK återigen möter Ilves. Tammerforslaget förlorade medaljchansen senaste match när de förlorade med 1-3 mot HJK men kan fortfarande spela hem fjärdeplatsen som innebär en plats i Euro League kvalet och 200 000 pengar på kontot. Jarkko Wiss manskap kommer inte att lägga sig frivilligt, utan de kommer att fajtas till sista sekunden, var så säkra!  Ilves har förlorat båda seriematcherna mot IFK i år och frågan är om Ilves tar sina första poäng i år mot IFK eller om springer hem IFK tredje raka 3-poängaren. 

Motivationen eller drivkraften brukar vinna till slut och jag tror starkt att IFK orkar ända in i kaklet.  IFKs hela defensiv med Walter som sist utpost har skött sig utmärkt stabilt och med det nyfunna aggressivare anfallsspelet som blivit möjligt tack vare att Allu kommit upp i normal kapacitet, blir för mycket för Ilves. Matchen mot Lahtis genomsyrades av ett kontrollerat lugn och metodik.  Vem kan vinna den här matchen mot dagens IFK? Vi kommer att få uppleva en händelserik match med mycket passion och vilja. Det måste vara varje fotbollsspelares dröm att kliva in på plan för att spela en sådan här match!   

Avspark i morgon söndag kl 15.00 på Wiklöf Holding Arena.

Forza IFK!  FM-guld, FM-Guld…

Mikael Granskog