Händelserika dagar för Joel Karlström

Det blev några händelserika dagar för IFKs unga talang och sommarproffs Joel Karlström då han första debuterade i Veikkausliiga med ett inhopp i den 85e minuten mot FC Inter på tisdagen.

Sedan bar det av till turneringen Baltic Cup med det finska U16-landslaget. Turneringen spelades i Nurmijärvi och Joel fick göra landslagsdebut på torsdagen då han hoppade in i den första matchen mot Litauen efter 68 minuter. Finland vann till slut matchen med 1-0. 

Redan på fredagen var det dags för ny match, denna gång mot Estland och med Joel i startuppställningen. Där blev den finska målvakten Niilo Peräaho olyckligt nog utvisad redan i den 28e minuten och som följd därav blev Joel utbytt till förmån för reservmålvakten Viljami Sinisalo. Matchen slutade sedan 3-1 till Estland.

Turneringen avslutades på söndagen med en finsk seger mot Lettland med 2-1. Där fick Joel göra ett inhopp i den 55 minuten.

Finland slutade på en andra plats i fyrnationersturneringen och noteras kan också att FC Inters lovande mittfältare Elias Mastokangas stod för samtliga 4 finska mål under turneringen.