Hemmapremiär: IFK-RoPS

Inget går upp mot säsongens första hemmamatch. Förväntningarna är höga. Wiklöf Holding Arena är laddad med nyheter och spelarna står redo för att visa vem som bestämmer på Åland. Första matchen slutade i och för sig med förlust borta mot HJK (2-0) men det är redan glömt.

”Spelarna, jag och alla andra är grymt revanschsugna”, lovar tränaren Peter Lundberg.

Jag ser därmed fram mot att se Gabriel Petrovic i comebacken på Wiklöf Holding Arena. Ska han slå de förlösande passningarna till Diego Assis och Dever Orgill? Ska Josef Ibrahim snurra upp RoPS-backarna på läktaren? Är Bobbie Friberg da Cruz nyckeln som låser backlinjen tillsammans med Jani Lyyski? Ska Walter Viitala hålla nollan? Blir Peter Lundberg herre på sin egen täppa? Frågorna är som sig bör många. IFK engagerar, knyter samman och inspirerar hela Åland.

Årets säsong är fylld av förväntningar. Det är ligaspel och så småningom kval till Europa League (30 juni och 7 juli).

Forza Grönvitt, nu tar vi dem!

Sargat men starkt RoPS

RoPS drabbades av värsta tänkbara start på denna säsong. Lagkaptenen och mittfältsmotorn Antti Okkonen bröt benet i genrepet och kommer knappast tillbaka denna säsong. Frågan är ändå om det betyder så mycket. I första matchen spelade RoPS borta mot PK-35 som tog ledningen med 3-0 innan RoPS-maskinen startade och såg till att bortalaget vann med 4-3! Det var en osannolik vändning som inträffade samma dag som IFK föll mot HJK.

RoPS blev tvåa i fjolårets ytterst jämna liga och med i laget återfinns även i år skyttekungen Aleksandr Kokko som är sevärd på topp. Längre bak har vi årets stora stjärnskott i ytterbacken och nyblivne landslagsmannen Janne Saksela. IFK får fullt upp med att komma förbi den linjen.

/Jörgen Pettersson