Hemming och Amani klara för Grönvitt

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Finska mästarna IFK Mariehamn och spelarna Petter Hemming och Rezgar Amani har kommit överens om spelarkontrakt vilket gör att Hemming och Amani är grönvita A-lagsspelare. I Hemmings fall rör det sig om ett tvåårskontrakt medan Amanis kontrakt sträcker sig över nästa säsong.

Varken Hemming eller Amani är nya ansikten i IFK Mariehamns spelartrupp. Anfallaren Rezgar Amani tillhörde IFK Mariehamns spelartrupp under åren 2011-2014 men lämnade truppen på eget initiativ under säsongen 2014 för att därefter spela med FC Åland. Han har representerat Grönvitt i Veikkausliiga vid flera tillfällen och fanns också med i startelvan i hemmamatchen i Europa League-kvalet mot Inter Baku i juli 2013 som kanske främsta merit. Petter Hemming å sin sida är en spelare från IFKs ungdomsled som under senaste säsong regelbundet tränat med A-laget och nu erbjudits A-lagskontrakt över säsongerna 2017-2018. Hemming är i första hand en försvarsspelare.

- Rezze känner att han vill göra ett nytt försök på liganivå och vi vill ge honom chansen. Han har ju varit dominant i division 2 med FC Åland så den nivån är egentligen för låg för hans potential tycker vi. Nu kommer han tillbaka till IFK-truppen och vi ser alla fram emot att ge Rezze chansen att slå sig in i truppen och laget på bästa sätt. Vad gäller Petter så är det ett naturligt steg för honom nu att på fullt allvar vara en del av A-laget och därför är de roligt att vi kommit överens om ett tvåårskontrakt med honom. Petter har ju under senaste säsongen funnits med på träningarna regelbundet och vi tror att han har kapaciteten att ta nästa steg under inkommande säsong, kommenterar Klubbdirektören Peter Mattsson