HJK BORTA I LIGACUP-PREMIÄREN

I kväll stiger Hela Ålands fotbollslag ombord på Viking Lines nattbåt mot Helsingfors för att i morgon, med avspark kl.14.00, möta fjolårets ligamästare, HJK, i den första matchen i gruppspelet i årets upplaga av Ligacupen. Matchen spelas, utan publik, i Talihallen.

IFK Mariehamn reser till huvudstaden med en 19-manna trupp, dvs med samtliga kontrakterade spelare (bortsett från Otto Hautamo).

- Laget har tränat på bra under veckan och eftersom vi är tidigt inne i säsongen kommer vi att ge speltid åt så många av våra spelare det bara är möjligt. I ligacupen är det ju dessutom tillåtet med upp till sju byten, säger lagets huvudtränare, Daniel Norrmén.        

HJK är annars ingen lätt pjäs att ta sig an. Laget vann ligan ifjol, kom två i Finlands cup och dessutom kvalificerade man sig för gruppspelet i Conference League där det dock tog stopp för hufvudstadsborna.

HJK har under ”Silly Season” tappat en hel del spelare men också förnyat truppen med mycket rutin men även en del yngre spelare. De mest namnkunniga som lämnat är Daniel O'Shaughnessy (Karlsruher SC, GER), Tim Sparv (slutat) Sebastian Dahlström (KuPS), Lucas Lingman Helsingborg, SWE), Hugo Keto (Sandefjord Fotball, NOR) och så har ju försvarslåset Baba Memsah flyttat till IFK  denna säsong samt att målvakten Elmo Henriksson lånats ut till Grönvitt. 

Nya i laget är i stället veteranen Joona Toivio (BK Häcken), Jukka Raitala (Minnesota United, USA), Fabian Serrarens (Roda JC HOL), Manuel Martic (Mezőkövesd Zsóry FC, HUN) samt landslagsmeriterade Pyry Soiri som varit klubblös senaste höst. Nyligen tillkännagav man också att man lånar in Nordirländske landslagsmålvakten, 198 cm reslige Conor Hazard, under säsongen 2022. Dessutom har HJK en ”uppsjö” av unga lovande egna produkter som man nu synar närmare inför årets säsong.

Precis som för IFK har det varit sparsamt med matchande för huvudstadslaget så här långt in i säsongen och enda träningsmatchen man spelat är mot lettiska mästarna RSK senaste lördag. En match man förlorade med 0-2 (0-1) och där hemmalaget HJK hade väldigt svårt att skapa någonting produktivt framför motståndarnas mål. För Grönvitts del får vi hoppas att den trenden håller i sig....

 

MATCHINFORMATION:

Startelvan presenteras på IFKs hemsida/FB-sida på lördag kl.10.00.

Avspark lördag kl.14.00 i Talihallen, Helsingfors (Pga restriktioner spelas matchen utan publik)

Matchen kan ses på betalkanalen Ruutu+.

 

//Sune Eriksson