HJK-IFK 2-0

Det var ett piggt IFK som kom ut till match på soliga Bolt Arena i Helsingfors på onsdagseftermiddagen.

Första halvlek

Efter ett litet övertag i bollinnehav för HJK i inledningen av matchen, men med ständig press från de för dagen helgröna IFK-spelarna, hade HJK svårt att få ut något av övertaget.

HJKs Atom hade ett skott strax utanför och ett inlägg från Eero Tamminen som klackades strax utanför av Joakim Latonen var det farligaste chanserna.

I den 32a minuten kontrade dock HJK efter ett IFK-anfall och Santeri Hostikka bröt in från vänster och placerade bollen i mål från ca 16 meter, 1-0 HJK.

Några minuter senare bröt Tamminen in från sin vänsterkant och gick på skott men HJKs målvakt Jakob Tånnander var rätt placerad och gjorde en fotparad.

Halvtidsiffor HJK 1 IFK 0.

Andra halvlek

I halvtid gjorde IFK två byten, Yann Fillion lämnade målet och ersattes av Elmo Henriksson, Mikko Sumusalo gick också ut och ersattes av Riku Sjöroos.

Efter bara ett par minuter av andra halvlek stod det 2-0 till HJK. 17-åringen Miska Ylitolva spelade in från högerkanten till Casper Terho som efter ett par dribblingar snyggt placerade in bollen vid Elmo Henrikssons högra stolpe.

HJK hade sedan ett starkt grepp om matchen ca 15 minuter framåt, men Grönvitt kom sedan tillbaka mer och mer ju längre halvleken gick men lyckades inte skapa de riktigt farliga målchanserna.

Drygt 20 minuter in i halvleken gör IFK ytterligare ett par byten då Abubakari och Baliso gick av planen och ersattes av Oscar Wiklöf och Robin Sid.

I den 71a minuten har HJK ett friläge då nyförvärvet Nassim Boujellab kommer fri med Elmo Henriksson i vänstra kanten av straffområdet men skottet går utanför.

Med en kvart kvar att spela byts Tamminen ut och Felipe kommer in i stället för honom.

I det här skedet av matchen har IFK ett litet grepp om matchen, men närmare än ett par skottlägen för Vahid Hambo och Robin Sid kommer vi inte.

Med ca 5 minuter kvar att spela får också ungdomarna Jimmi Bruhn och Elia Hagström chansen att kliva in på planen i stället för Dé och Jiri Nissinen.

Efter en ganska tempofylld och välspelad match blir slutsiffrorna 2-0 till hemmalaget HJK:

Startelvan: Yann Fillion- Jiri Nissinen, Timi Lahti C, Jean-Christophe Coubronne, Mikko Sumusalo- Joakim Latonen, Mohammed Abubakari, Yanga Baliso- Dé, Vahid Hambo, Eero Tamminen.

Avbytare: Elmo Henriksson, Jimmi Bruhn, Riku Sjöroos, Felipe, Robin Sid, Oscar Wiklöf, Elia Hagström.

Nästa match spelas hemma på Wiklöf Holding Arena lördagen den 26 mars mot Ekenäs IF, avspark kl. 15.00.

// Perra Berglund