HJK vann i Helsingfors

HJK – IFK Mariehamn 2-0 (1-0)

Hemmalaget HJK vann kvällens match mot IFK Mariehamn med 2-0 efter en match där Grönvitt var utspelade i den första halvleken men betydligt vassare i den andra.

Matchens först hörna kom i den sjätte minuten och gick till HJK. Hörna två och tre fem minuter senare och beskriver ganska väl inledningen av matchen om präglades av hemmalaget HJK. I vart fall till en början syntes inga tecken på mättnad hos överlägsna serieledarna.

Pressen fortsatte genom hela halvleken som slutade 12-2 i skott mot mål för hemmalaget men trots att lagkapten Kristian Kojola och mittfältsmotorn Gabriel Petrovic saknades höll gästande IFK ändå HJK stången under halva den första halvleken. Fast i den 27 minuten tog flytet slut och Eetu Vertainen lyckades slå en passning rätt igenom IFK-försvaret fram till en fri Nikolai Alho som satte 1-0, inte helt orättvist.
HJK gjorde kvällen svettig för IFK och Igor Levchenko i det grönvita målet fick slita hårt i den första halvleken. Hörnstatistiken vann HJK med 7-0.

Den andra halvleken började med ett något mer offensivt spelande IFK som utmanade högre upp och på det hela taget skapade mer i form av både skott mot mål och hörnor. Stundtals var det Grönvitt som bestämda det mesta. IFK:s första hörna kom i den 71a minuten och efter det var det faktiskt IFK som radade upp målchanserna. I den 78:e minuten kunde matchen ändrat karaktär. Först snackade HJK:s Moshtagh ”Mosa” Yaghoubi till sig rött kort och sedan kom Joel Mattsson in istället för Pontus Åsbrink. Kort därefter slog Dylan Murnane ett snyggt inlägg på Aleksei Kangaskolkka som sånär lyckades nicka in en kvittering.

IFK fortsatte pressa och utsatte sig samtidigt för en uppenbar risk för kontringar vilket HJK tog fasta på och utökade till 2-0 efter snabbrusch av årets målkung João Klauss De Mello och Riku Riski där Riski passade och Klauss avgjorde. Här kan man se detaljerna från matchen.

Inkommande måndag kommer SJK på besök till Wiklöf Holding Arena. Nu gäller bara segrar. Forza IFK!

/Jörgen Pettersson