HJK VANN MATCHEN OCH GULDET

IFK lyckades inte ro på HJK denna gång. HJK vinner matchen med 5-0 och säkrar därmed också vinsten i Veikkausliiga. För IFKs gäller det nu att ladda om till sista matchen som är borta mot FC Haka på onsdag den 4.11.

I kvällens match var HJK numret för stora för våra grönvita kämpar. HJK tog tag i taktpinnen relativt omgående. Redan när 10 minuter var spelat så tog HJK ledningen genom ett nickmål av Markus Halsti på ett fint slaget inlägg av David Browne. När ytterligare 10 hade gått så var det Roope Riskis tur att nicka in ett mål, återigen på inlägg slaget av David Browne. Innan halvtidsvilan utökade Roope Riski på sitt och HJKs målkonto genom att göra sitt andra och HJKs tredje på en hörna slagen av Lucas Lingman.

IFK gick således till halvtid med ett jobbigt 3-0 underläge. Till andra halvlek kom Frankline Okoye in istället för Dmytro Bilonog. HJK fortsatte att dominera matchen och genom inbytte Eetu Vertainen kunde de i den 55:e minuten utöka sin ledning till 4-0 och matchen kändes avgjord.

IFKs bästa chans hade Joel Karlström på ett inlägg av Aapo Mäenpää i den 72:a minuten. Joel fick en bredsida på bollen och det såg ut att bli ett solklart mål, dessvärre för IFK så gjorde Reguero en fantastisk enhandsräddning och således hölls nollan för HJK.

När det var ungefär 5 minuter kvar av ordinarie matchtid så utökade Tim Väyrynen HJKs ledning till 5-0.

För IFKs del gäller att glömma denna match så fort som möjligt och släppa lös allt krut mot FC Haka på onsdag den 4.11. Blir det vinst i den matchen så behöver vi inte fundera på ett eventuellt kval. I övrigt bör självfallet HJK gratuleras till en rättvis seger i matchen och också till guldet i Veikkausliiga.

/Lasse Danielsson

Målskyttar:  0-1 Halsti, 0-2 Roope Riski, 0-3 Roope Riski, 0-4 Vertainen, 0-5 Väyrynen

Varningar IFK: Dmytro Bilonog, Niilo Mäenpää

Varningar HJK: Markus Halsti, Pyry Hannola

Domare: Antti Munukka

Laget:

Oskari Forsman

Aapo Mäenpää, Lassi Järvenpää, Kalle Taimi, Mikko Sumusalo, Riku Sjöroos (67’ Joel Karlström)

Yanga Baliso (57’ Saku Ylätupa), Gustaf Backaliden, Niilo Mäenpää, Albion Ademi (67’ Maximo Tolonen)

Dmytro Bilonog (46’ Frankline Okoye)

Avbytare: Marc Nordqvist, Oscar Wiklöf, Maximo Tolonen, Matias Kurtén, Joel Karlström, Saku Ylätupa, Franklin Okoye