HONKA I SISTA GRUPPSPELSMATCHEN NU PÅ SÖNDAG

Nu på söndag är det alltså dags för IFK,s tredje och sista match i gruppspelet till Finlands Cup 2021 när Esbo-laget FC Honka kommer på besök till Åland. Matchen har avspark kl. 16.00 men på grund av gällande myndighetsrestriktioner kommer matchen att spelas helt utan publik. Däremot kan man följa den på betalkanalen Ruutu+.

Redan nu står det klart att FC Inter kommer att vinna kvalgruppen på maximala 9 poäng efter att man tidigare idag besegrat FC Haka med 1 – 0 (0-0). Däremot är det fortfarande öppet vem som kommer att knipa andraplatsen i gruppen, som även den innebär avancemang till utslagstävlingen i cupspelet 2021 där en Europa League kvalplats tillfaller den slutlige vinnaren. För FC Honkas del räcker det med ett oavgjort resultat mot Grönvitt medan FC Haka får förlita sig på att IFK vinner matchen mot Honka nu på söndag. Teoretiskt skulle en Grönvit seger med 7 måls marginal på söndag innebära att man tar hand om andraplatsen men som alla vet går inte teorin och praktiken hand i hand alla gånger....

Två spelare man kan hålla ett extra öga på i Honka - med IFK förflutet - är försvararen Konsta Rasimus som 2011 spelade några höstmatcher med Grönvitt samt Duarte Tammilehto som 2015 var med och bärgade hem Finlands Cup guldet till Åland. En spelare som Honka verkar ha stort tillit till är sydafrikanske anfallaren Darren Smith som ifjol vann skytteligan i ettan med 18 mål på 22 matcher. Hittills har det inte blivit några mål i de 2 cupmatcher han medverkat i och vi får hoppas att den formen håller i sig...

För IFK,s del är det alltså ”gasen i botten” som gäller om det skall bli något avancemang och vilka spelare som kommer att ingå i matchtruppen presenteras på söndag kl. 12.00.

Hur kommer det att gå då? Jag frågade runt på kansliet och Donny Isaksson, affärsutvecklare för IFK Mariehamn AB, var säker på sitt svar – IFK vinner med 7 – 0! Hur till vida han är en hejjare på att tippa fotbollsresultat lär vi veta vid 18-tiden på söndagskvällen!

Matchen, med avspark nu på söndag kl.16.00, kan alltså följas på Ruutu+ eller på Twitter.

 

//Sune Eriksson