Honkamålvakt klar för Grönvitt

Vid sidan av kontraktsförlängningarna av befintliga spelare kan nu Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, presentera sitt första nyförvärv för inkommande ligasäsong. FC Honkas målvakt Walter Viitala och IFK har kommit överens om ett spelarkontrakt som innebär att Viitala är grönvit ligaspelare åtminstone över nästa säsong. Viitala stod mellan Honkas stolar i nästan samtliga matcher säsongen 2013 med ett matchfacit på 27 spelade ligamatcher. Under 2014 varvade Honka förstamålvaktsposten betydligt mer och Viitala fick då ihop 15 ligamatcher.
 
Walter Viitala är 22 år gammal och har de strategiska måtten 190 cm lång och 87 kg i vikt. Han har representerat en rad ungdomslandslag och t.ex. samlat på sig tio st U-21 landskamper.
 
I och med att Simon lade målvaktshandskarna på hyllan så har vi sökt efter en målvakt ytterligare vid sidan av Otso Virtanen och nu är vi riktigt nöjda med att vi lyckats knyta Walter till oss. Han är en erfaren målvakt trots sin unga ålder. Med Otso och Walter har vi nu två riktigt bra målvakter som är tidigt i karriären och som vi förhoppningsvis kan jobba långsiktigt med om det inte rent av går så att de utvecklas så mycket hos oss att de går vidare till proffsliv i utländska ligor. Vi tror att Otso och Walter kan sparra och utveckla varandra riktigt bra framöver och ha en hård och jämn kamp om förstamålvaktsposten i laget, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson värvningen
 
I och med rekryteringen av Viitala har IFK nu sin målvaktsbesättning komplett inför inkommande säsong i och med att också ålänningen Marc Nordqvist sedan tidigare kontrakterats.
 
- Det är en riktigt intressant trojka i Otso, Walter och Marc som målvakter. Tre lovande målvakter med framtiden framför sig. De känns riktigt roligt att kunna utveckla en egen produkt som Marc i den här omgivningen, avslutar Mattsson