Hopcutt förstärker IFKs offensiv

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, och Jamie Hopcutt har undertecknat ett spelaravtal som gör att Hopcutt spelar i Grönvitt under resten av säsongen.

Jamie Hopcutt är känd för många ålänningar från sin tid i Östersunds FK där han under åren 2012 till 2019 spelare ca 170 matcher och gjorde 44 mål. Efter sin långa period i Östersund spelade han även en säsong i GIF Sundsvall. Han kommer närmast från spel i engelska Oldham.

Den nu 30-årige Hopcutt är engelsman men han har även svenskt pass. Han är en offensiv mittfältare som också kan spela anfallare och användas på olika offensiva platser i laget. Hans karaktärsdrag som spelare är att han är kreativ och bra med bollen, har förmågan att göra mål som mittfältare och är atletisk.

- Jag fick en bra, varm känsla när jag pratade med klubben, det märktes att det är en familjär klubb.
Jag ser också en stor utmaning och möjlighet för mig att hjälpa laget att klättra uppåt i serietabellen, jag ser mycket fram emot den utmaningen, säger Jamie.

- Jamie är en meriterad spelare med många matcher i allsvenskan och superettan bakom sig och vi tror att hans kreativitet kommer förstärka vår offensiv så att laget kan öka målproduktionen i ligan under höstsäsongen, han är på plats och tränar med laget redan idag, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.