Hotell Arkipelag och IFK Mariehamn fortsätter samarbetet

Hotell Arkipelag och IFK Mariehamn fortsätter det sedan tidigare redan mångåriga samarbetet ytterligare än säsong. Det står klart i och med att parterna nyligen kom överens om att Arkipelag pryder IFK spelarnas framsida på tröjorna också säsongen 2016 i Veikkausligan.

Det känns skoj att vi har nästan samma fina lag i år som vann finska cupen ifjol och roligt att flera åländska spelare får chansen och finns med i truppen i år, säger Kommerserådet Anders Wiklöf.
Samarbetet med Arkipelag och deras huvudsponsorskap är ryggraden i vår satsning 2016 och möjliggör att vi också i år satsar på att finnas med i toppen av serien och försvara vår cuptitel, säger IFK Mariehamns vd Peter Mattsson.

Ålands bästa hotell, Hotell Arkipelag har under många år verkat som huvudsponsor till hela Ålands fotbollslag, IFK Mariehamn. En gemensam värdegrund samt ligalagets betydelse för det åländska samhället är grunden till sponsorskapet.

Ett vattenhål för såväl turister som lokalbefolkning

Hotell Arkipelag och IFK Mariehamn har flera saker gemensamt. Man är bäst på det man gör på Åland och står sig riktigt väl i konkurrens med de bästa i landet. Bägge fungerar som en mötesplats för många människor och levererar underhållning löpande – inte minst under sommarhalvåret.

Till oss kommer människor för underhållning, precis som till IFK:s matcher, och för att trivas och när man trivs kommer man gärna tillbaka, säger Hotell Arkipelag Ab:s vd Ann-Louise Djupsund.

IFK inför säsongen

Årets trupp är i stora delar intakt jämfört med fjolåret. Endast tre spelare har lämnat truppen och som nyförvärv utifrån är endast återvändande Gabriel Petrovic nygammal. Därtill har några egna ungdomar flyttats upp i A-lagstruppen. Med en i det närmaste intakt trupp har förberedelserna varit mycket bra inför säsongen som kör igång på lördag.

Laget har varit på ett träningsläger i Turkiet där vi under en veckas tid sammansvetsat truppen vilket spelarna uppskattar mycket och lägret är en viktig ingrediens i förberedelserna inför säsongstart. Ligasäsongen inleds mot HJK på bortaplan den 2 april kl 14.00 dit det ordnas supporterresa. Hemmapremiären sker på Wiklöf Holding Arena den 9 april kl 16.00 då RoPS kommer på besök, berättar Peter Mattsson.