IFK är favoriter mot FC KTP

På måndag klockan 18.30 möter IFK Mariehamn FC KTP på bortaplan i Korka. Matchen kan ses på Ilta Sanomat TV. Det är inte första gången lagen möts i år, förra gången tog IFK alla tre poängen! Det var den åttonde maj som IFK Mariehamn visade att gammal är äldst då nykomlingen FC KTP kom till Mariehamn och Wiklöf Holding Arena och fick återvända med noll poäng och en 2-1-förlust i packningen. I morgon är det dags för ett nytt möte.

Även den här gången, i Kotka, är IFK favorittippat och ger bara 2,0 gånger pengarna hos Veikkaus medan en hemmaseger ger 3,55! Matchen går i Kotka klockan halv sju på måndagskvällen.

FC KTP är en nykomling i Veikkausliiga och har haft en kämpig inledning. Efter tolv matcher är facit två segrar, fyra oavgjorda samt sex förluster. Med tio poäng ligger FC KTP trea från slutet medan IFK är fyra från toppen med nitton poäng. Om hela Ålands lag ska klamra sig fast i toppstriden är dock tre poäng viktigt i Kotka i morgon.

Bland spelarna i FC KTP märks tidigare IFK:arna Tamás Gruborovics och Sasha Anttilainen som var skadade vid förra mötet och vars medverkande är oklart även på måndag. Dessutom har FC KTP flera andra nyckelspelare på bänken; precis som IFK Mariehamn.

FC KTP:s tränare Sami Ristilä är välbekant med sina gäster och varnar för bland andra Amos Ekhalie och Diego Assis och det faktum att det är ett revanschsuget IFK som kommer till Kotka efter 0-3 förlusten hemma mot SJK i onsdags. Siktet är ändå högt inställt och bara seger räknas för FC KTP. Det börjar vara på tiden. Förra veckan förlorade hemmalaget med hela 0-4 mot RoPS.

/Jörgen Pettersson