IFK BESEGRADE PARGAS IF MED 2 - 1

IFK Mariehamn besegrar Pargas IF i söndagens sena match i Eckeröhallen med 2 – 1 (0-0) där gästerna tog ledningen i den 69´ minuten genom Behar Cimili. Efter en hörna får han fritt skottläge från 9 meter och lyckas överlista Oskari Forsman i IFK målet.

I 76´ minuten kvitterar IFK genom Maximo Tolonen som med ett distinkt skott från 16 meter hittar PIF målvaktens högra nedre hörn och i den 90´minuten avgör inbytte Joel Karlström tillställningen genom att vända bort ett par Pargasförsvarare och lika distinkt placera in det avgörande segermålet för hemmalaget.

IFK hade matchen igenom svårt att komma upp i kvalité där passningarna i avgörande lägen hade svårt att hitta rätt adress. Fast detta hade IFK en hel del avslut men PIF målvakten var duktig och stod i vägen för de flesta av hemmalagets försök.

IFK,s tränaren Lukas Syberyjski kommenterar matchen efteråt med att det här var just en träningsmatch och att vår huvudsakliga uppgift idag var att försvåra för våra motståndares försök till organiserade uppspel vilket jag tycker att vi lyckades bra med. 
- sedan finns det mer att önska hur vi förvaltade vårt eget spel och att vi kanske inte gjorde så många mål idag som vi ville. 
På frågan om hur man går vidare med testspelande kanadensaren Aramis Kouzine säger han att man nu skall utvärdera det man fick se idag och så tar vi ett beslut längre fram i veckan.

Nästa match för IFK är inkommande lördag då laget reser till Åbo då det också är dags för årets tävlingsdebut när man möter FC Inter i den första gruppspelsmatchen i Finlands Cup 2020.
Matchen spelas i Lähi Tapiola Areena och har avspark kl. 15.15. Om man inte kan vara på plats så kan man se den på Ruutu +.

 

// Sune Eriksson