IFK drar mot Seinäjoki

Det är ett taggat och revanschsuget IFK som åker mot Seinäjoki ikväll där hemmalaget SJK väntar på lördag. Truppen är i stort sett intakt men Robbin Sellin kan inte delta på grund av varningskontot. Andremålvakten Marc Nordqvist är skadad och ersätts av Craig Wight. IFK har börjat säsongen både bra och mindre bra och är i behov av fler poäng för att hänga med i tätstriden.

SJK är klubben som grundades så sent som år 2007 men redan har nått stora framgångar. I fjoll blev det ett brons i ligan som vanns av IFK men SJK vann istället Finska cupen där man även i år spelar final mot HJK den 23 september. I år har klubben fått ny chefstränare i tidigare gymnasten med mera Sixten ”Siku” Boström som har en tuff uppgift att fylla tidigare tränaren Simo Valakaris skor. I Boströms trupp ingår dessutom två av Valakaris söner. 

Årets säsong har börjat med tre vinster, tre oavgjorda och tre förluster för Seinäjokilaget som jagar medalj och just nu ligger på en femte plats i ligan. Bland spelarna att hålla ett extra öga på för grönvitt kan nämnas den offensive mittfältaren Facunda Guichón och gamle IFK-spelaren och mittfältaren Tomas Hradecky som under åren 2013-2014 spelade 42 matcher för IFK och gjorde tre mål. I mål har SJK den estniske landslagsmålvakten Mihkel Aksalo.

Matchen börjar 18.00 på lördag.

/Jörgen Pettersson