IFK favoriter mot RoPS

Det väntar med största sannolikhet en mycket underhållande fotbollsmatch i Rovaniemi i kväll. Hemmalaget RoPS tar emot Hela Ålands lag IFK i en match som båda lagen egentligen ”måste” vinna. RoPS har inte tagit en trepoängare sedan den 26 juni då man slog Ilves med 1-0 hemma. IFK har inte vunnit sedan den 27 juni då man krossade FC Inter med 5-0 på hemmaplan.

IFK är favoriter till segern enligt spelbolaget Veikkaus men RoPS kommer att göra allt för att förhindra det, enligt tränaren Juha Malinen. Han varnar dock på klubbens hemsida (här är länk till texten som är på finska) för IFK:s fysiskt starka lag och snabba omställningar. Dessutom har IFK med sig Finlands just nu vassaste anfallsvapen i Aleksei Kangaskolkka. Ett mål till och Allu är i kapp HJK-spetsen Morelos (som numera spelar i Glasgow Rangers) i måltoppen med tio mål. Med i Rovaniemi är också nyförvärvet Filip Huplik som anslöt till IFK i veckan. Däremot stannar både Marc Nordqvist (skadad) och Rezgar Amani (sjuk) hemma.

Om Hlupik spelar i dag får vi veta tre timmar före matchen som startar 18.30. Klart är att RoPS-tränaren Malinen aviserar hårda tag med fyra starka offensiva spelare ”som borde ha självförtroende och idéer om hur man ska komma till avgörande situationer och målchanser”. Dessutom har man specialtränat anfallarna för att vända trenden. RoPS ligger just nu tia efter att på sex matcher bara fått fyra poäng (fyra oavgjorda och två förluster). IFK finns på en åttondeplats men har bara fem poäng upp till tredjeplatsen. Ligan är långt ifrån färdigspelad och allt är fortfarande möjligt!

Matchen kan ses på den här länken.

/Jörgen Pettersson