IFK föll klart i Kemi

PS Kemi Kings – IFK Mariehamn 3-0 (1-0)

IFK Mariehamn har nu för första gången någonsin förlorat i ligan mot PS Kemi som vann med klara 3-0 i Kemi i kväll. Första målet bar Maradona-prägel.

Det var ett något annorlunda IFK som gick ut till match mot PS Kemi i kväll. Aleksei Kangaskolkka stannade hemma av privata skäl och Albin Granlunds skada är inte riktigt läkt. Istället gick Rezgar Amani på topp medan Aapo Mäenpää gick in i fyrbackslinjen. Matchen började rätt intensivt och det tog bara tjugo minuter innan hemmaspelaren Filip Valencic i rena Maradonaräden gav PS Kemi ledningen med 1-0. Det började med en IFK-hörna som PS-Kemiförsvaret nickade undan till Valencic som fick bollen långt ner på den egna planhalvan och därifrån drev bollen förbi en rad grönvita försvarare och fortsatta, fortsatte för att till sist behärskat slå in bollen intill Andreas Vaiklas högra stolpe. Olyckligt, för IFK:s del, men väldigt snyggt.

Första halvlek slutade 1-0 till PS Kemi som hade det mesta av spelet. Närmast en kvittering var Robbin Sellin som fick en perfekt nickträff som reflexräddades av PS Kemi-keepern Oskari Forsman.

I den andra halvleken var det IFK Mariehamn som tog kommandot och pressade hårt mot hemmalaget. Stundtals var bollen bara inom IFK men ändå var det PS Kemi som utökade sin ledning till 2-0 i den sextiotredje minuten efter mål av Abdoulie Mansally.

Tre minuter senare kom Robin Sid in istället för Amos Ekhalie i ett försök att ytterligare öka pressen framåt. Det hjälpte inte utan det blev värre då Aleksi Gullsten i den sjuttioförsta minuten satte 3-0 vilket också blev slutresultatet. Detaljer från matchen kan läsas på den här länken.

Nu stundar nya tag redan inkommande söndag då JJK kommer på besök till Mariehamn.

/Jörgen Pettersson