IFK föll mot Ekenäs IF

Ekenäs IF-IFK Mariehamn 1-0 (0-0)

Cupäventyret är med stor sannolikhet över för Grönvitt. I Ekenäs IF:s hemmamatch mot IFK i Eckeröhallen var det Ekenäslaget som ville mer och efter en snygg frispark vann matchen med 1-0.

IFK Mariehamn började starkast och kunde med lite flyt tagit ledningen efter bara fem minuter då Robin Sid med ett hårt skott träffade Ekenäsbacken Chakib Hocine i huvudet och vidare till hörna. Sedan hände inte så mycket mer innan IFK:s Julio Cesar Fernandes nickade i ribban i 35:e minuten vilket ledde till visst kaos och en snygg bicykleta på mållinjen från EIF-försvaret. I halvlekens sista minuter var det istället Ekenäs som skapade tryck och pressade IFK-målvakten Marc Nordqvist till några kvalificerade räddningar.

I andra halvleken kom Gabriel Petrovic in istället för Nicklas Maripuu och satte i vart fall inledningsvis fart på mittfältet. Det räckte inte till och efter att Ekenäs yrväder Akseli Ollila dragits ner tjugo meter från mål kom det som skulle bli kvällens segermål. Viktor Limnell skruvade bollen förbi muren och ner i Marc Nordqvists vänstra hörn och in i mål.

IFK lyckades aldrig komma in i matchen och till råga på allt drog Julio Cesar Fernandes på sig ett rött kort efter en armbåge mot målskytten Limnell med bara minuter kvar att spela.

IFK: 

Marc Nordqvist - Thomas Mäkinen, Kristian Kojola (c), Ivan Tatomirovic, Dylan Murnane - Robin Sid (Jeol Mattsson, 70), Nicklas Maripuu (Gabriel Petrovic, 45), Amos Ekhalie, Pontus Åsbrink - Aleksei Kangaskolkka, Julio Cesar Fernandes.

Avbytare: Anton Lepola, Petter Hemming, Gabriel Petrovic, Aapo Mäenpää, Joel Mattsson, Joel Karlström.

Saknades: Simon Silverholt (lår), Philip Sparrdal Mantilla.