IFK förlorade mot SJK

Målsättningen för samtliga spelare, ledare och supportrar inför matchen var ännu mer självklar än någonsin tidigare, nämligen att få till en bra presentation. En bra presentation som sedan resulterar i ett resultat. Resultatet av prestationen skulle förhoppningsvis leda till att den väldigt tunga förlusttrenden kunde brytas. Alla som är engagerade i och omkring IFK vill inget hellre än att poängen börjar trilla in. Tyvärr blev det återigen en tung förlust då SJK var bättre och gjorde tre mål mot IFKs noll.

SJK började i högt tempo och tog initiativet. I den 15:e minuten spräcktes IFKs nolla då Nooa Laine bröt en boll med ett långskott som seglade in i mål bakom en chanslös Oskari Forsman. Målet kändes symptomatiskt för ett lag som för tillfället kämpar i motgång. Efter målet fick SJK ytterligare energi och självförtroende samtidigt som det blev något oroligt i IFK. Detta resulterade i att SJK fortsatte skapa lägen. Den ständigt hotande och farlige Tuco utökade till 2-0 efter fint förarbete av Denys Oliinyk och det som kändes tungt innan var nu ännu tyngre. Som om underläget med 2-0 inte vore nog så tvingades Mikko Sumusalo kliva av med befarad skada och in kom Yanga Baliso.

Tuco slog inte av på takten och hade ytterligare en väldigt bra chans men denna gång var ribban vår räddning. IFK kämpade och slet sig in i matchen mot slutet av halvleken och då kom även den första farliga chansen. Det var slitvargen Niilo Mäenpää som spelade fram Tehe Olawale till ett bra läge men Olawales skott styrdes dessvärre ut till hörna.

Vi gick således till halvtidsvilan med 2-0 underläge och med relativt stort spelövertag för hemmalaget SJK.

Till andra halvlek kom våra grönvita kämpar ut med en tydlig revanschvilja och flyttade upp positionerna i jakt på reducering först och främst, för att senare kunna kvittera. Desperationen efter ett grönvitt mål syntes tydligt och det saknades inte heller chanser. Kennedy Igboananike hade en bra chans när han med någon form av konstspark fick till ett bra avslut men Jesse Öst i SJK-målet räddade den. Ju längre andra halvlek led desto större risker tog IFK och flyttade upp manskapet. Mängder av bollar slogs in i straffområdet och renderade i flertalet “nästan-chanser”, som för ett lag i medgång och flow säkerligen skulle resulterat i mål. För IFK som för tillfället kämpar i motgång studsade inte bollen in och istället kunde SJK kontra in 3-0 genom Joonas Lepistö som därmed fastställde slutresultatet och cementerade segern för hemmalaget.

All eloge till alla som kämpar och sliter för att vända denna trend. Nästa chans till poäng kommer redan på söndag då Helsingfors IFK kommer besök till Mariehamn. Nu om någon gång behöver laget allt stöd de kan få!

/Lasse Danielsson

Målskyttar: 15’ 1-0 - Nooa Laine, 19’ 2-0 - Tuco, 90+3´- Joonas Lepistö

Varningar IFK:

Varningar SJK: 39’ Jake Jervis, 58’ Nooa Laine, 64’ Rodrigo Arciero

Domare: Joni Hyytiä

IS-stjärnor: 3 - Nooa Laine, 2 - Ville Tikkanen, 1 - Murilo

Laget:

Oskari Forsman

Joel Mattsson, Alan Henrique, Robin Buwalda (“K”), Calle Svensson, Mikko Sumusalo (25’ Yanga Baliso)

Mohammed Abubakari, Niilo Mäenpää

Kennedy Igboananike, Elias Mastokangas (66’ Eero Tamminen), Tehe Olawale

Avbytare: Marc Nordqvist, Yanga Baliso, Eero Tamminen, Oscar Wiklöf, Jimmi Bruhn