IFK fortsätter satsningen på egna spelare

Hela Ålands Lag, IFK Mariehamn, fortsätter också denna sommar med sitt ”sommarproffs”-upplägg för lovande egna ungdomsspelare. Det betyder att två Akademispelare får A-lagskontrakt över sommaren. Under sommarmånaderna juni-augusti kommer de egna produkterna och tillika Akademispelarna Elias Eriksson och Joel Mattsson att träna och spela under A-lagskontrakt.

- Redan idag deltar ju Joel och Elias till stor del i A-lagets träningar och har redan fått pröva på försäsongsspel med A-laget. Men nu fortsätter vi också denna sommar med det ”sommarproffs”-upplägg vi testade ifjol vilket möjliggör för killarna att satsa ytterligare på fotbollen istället för att ta andra sommarjobb. Det blir också ett ytterligare steg för dem att så småningom kanske komma närmare fullvärdiga A-lagskontrakt, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson

Joel Mattsson är född 1999 och spelar mittfältare. Elias Eriksson är född 1996 och spelar helst centralt på mittfältet men kan användas i andra positioner. Elias Eriksson var också med i fjolårets ”sommarproffs”-upplägg. Då tillsammans med Thomas Mäkinen och Marc Nordqvist. Till denna säsong erbjöds både Mäkinen och Nordqvist A-lagskontrakt.

- Det var ju riktigt skoj att Mäkinen och Nordqvist utvecklades under fjolåret så att de tog steget in i A-laget med kontrakt till den här säsongen och det visar att upplägget är bra. Vi ser en stor potential i både Joel Mattsson och Elias Eriksson, därför gör vi den här satsningen på dem i sommar, och hoppas att vi kan slussa in dem till A-lagskontrakt inom en snar framtid också, avslutar Mattsson.