IFK har förlängt med Lundis i ytterligare två säsonger

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag!

IFK har förlängt med Lundis i ytterligare två säsonger

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, och dess huvudtränare, Peter ”Lundis” Lundberg har i dagarna gjort klart med ett nytt tränarkontrakt som sträcker sig över säsongerna 2018 och 2019. Därmed står det klart att Lundis fortsätter lotsa laget också efter årets säsong.

Peter Lundberg tillträdde som huvudtränare inför säsongen 2016 tillsammans, med Kari Virtanen. Före det arbetade Lundis under flera år som assisterande tränare med Pekka Lyyski. Under sina år i ledarstaben har han varit framgångsrik och fått vara med om cupvinsten 2015 som assisterande tränare och att som delad huvudtränare vinna ligan 2016. Nu fortsätter Lundis som ensam huvudtränare också de kommande två säsongerna.

Under året har Peter Lundberg, som fyllde 36 år tidigare i våras, utbildat sig inom det sista utbildningssteget, UEFA Pro, och är klar med den utbildningen i februari 2018.

Klubbledningen är nöjd över att det redan långvariga samarbetet fortsätter också framåt.

”Redan från det att Lundis kom in som assisterande tränare har vi haft en målbild om ett långsiktigt samarbetet och med en förhoppning om att Lundis kunde växa som tränare och växa in i rollen som huvudtränare. Det har han gjort med råge och vi är jättenöjda över samarbetet men också på det sätt han fortsätter utveckla sig själv och sättet att leda laget. Lundis är fortsatt ambitiös och hungrig och i tränarmått mätt en ung och lovande tränare som har en lång karriär framför sig om han så vill. Därför var det självklart för oss att vi ville diskutera ett fortsatt samarbete och ett två årskontrakt känns bra, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson

IFK Mariehamn har betonat kontinuitet och långsiktighet som en framgångsfaktor för klubben och det förlängda avtalet med Lundberg är en del i det arbetet.

”Dels får vi kontinuitet i tränarskapet i och med att Lundis fortsätter, dels får Lundis nu möjlighet att bygga en flerårsplan för sitt tränarskap så i bägge bemärkelserna är det kontinuitet som är ledordet när vi nu väljer att fortsätta samarbetet”, avslutar Mattsson.