IFK jagar revansch i Kuopio

Den 25 april var senaste gången Grönvitt förlorade. Då var det fredagens motståndare KuPS som kom till Mariehamn och dess lagkapten Petteri Pennanen som gjorde imponerande fyra mål i matchen som slutade 1-4.

Efter det startade det grönvita segertåget mot PS Kemi (2-3) och fortsatte med TPS (3-2) för att ta ett litet uppehåll borta mot FC Honka (1-1) och sedan rulla på mot Ilves (2-0). Det är tio vackra poäng på fyra matcher efter Pennanens uppvisning på Wiklöf Holding Arena.

Nu är det alltså dags för revansch på Savon Sanomat Arena mot ett KuPS som ligger trea i ligan med tre fler poäng men en mindre match spelad än IFK som är sexa. Det behöver knappt sägas men Hela Ålands lag är taggat till tänder och fötter för att visa KuPS hur man spelar fotboll!

Med till Kuopio följer även nyförvärvet Amin Nazari som anslöt till truppen förra veckan och såklart är spelsugen. På den här länken kan du höra en intervju med honom i Ålands radio.

Borta från laget är alltjämt Philip Mantilla, Gabriel Petrovic och Robin Sid vilket såklart är olyckligt men långt ifrån avgörande har de senaste matcherna visat.
KuPS är liksom många andra lag starka på sin hemmaplan och har som IFK gått starkt i de senaste matcherna; med undantag för den allra senaste mot RoPS som slutade med förlust 2-0 i Rovaniemi.

Fast när allt kommer omkring är det andra lagets väl och ve rätt ointressant. Det handlar som alltid för IFK att spela utifrån sina egna förutsättningar och inte fundera på vad andra gör eller inte gör.

– Vårt eget spel är viktigast och att ständigt fortsätta utvecklas är målet, understryker IFK-tränaren Peter ”Lundis” Lundberg.

Det råder inga som helst tvivel om att en tuff match väntar i Kuopio, KuPS har visat sig behärska de allra flesta delar av spelet väldigt stabilt, något som inte är det minsta avskräckande för IFK, tvärtom.

– Vi behöver en riktigt stark prestation av samtliga spelare och vi är redo för det, lovar Lundis.

KuPS är ett förhållandevis ungt lag men saknar absolut inte ambitioner under ledning av tidigare HIFK-tränaren Jani Honkavaara. I truppen finns till exempel hela fem U21-landslagsspelare: Urho Nissilä, Saku Savolainen, Rasmus Karjalainen, Ilmari Niskanen och Jiri Nissinen. Och så denne Pennanen som såklart kommer att markeras extra noga denna gång. Det lär nämligen inte bli fyra nya mål för honom!

Matchen sänds på Ruutu + https://www.ruutu.fi/urheilu och direktsänds även i Ålands Radio med start kl 18.15.

/Jörgen Pettersson