IFK Mariehamn - FC Inter den 6 juli 2014

Matcherna duggar tätt i Veikkausliiga och efter förlusten i Seinäjoki är nog spelarna i IFK Mariehamn rejält revanschsugna inför kvällens hemmadrabbning mot FC Inter.

- Vi föll ihop totalt, allt var dåligt. Förhoppningsvis var det här den sämsta prestationen som vi gör den här säsongen, säger assisterande tränaren Peter Lundberg.

Han menar på att det är skönt med en ny match tätt inpå SJK-matchen.
- Man behöver inte älta den här förlusten alltför länge utan man kan rikta fokus på andra saker.

Hemmaplan väntar ikväll och då hoppas Lundberg på att spelarna ska visa sina rätta jag igen.
- Vi har spelat hyfsat på hemmaplan på sistone fast vi inte fått med oss några poäng. Vi måste upp i nivå igen och spela på topp för att få med oss några poäng mot Inter.

I matchen mot SJK tvingades mittbacken Jani Lyyski lämna planen med en skada i baklåret. Det är oklart hur länge lagkaptenen blir borta men han missar matchen mot Inter.

FC Inter parkerar på sjätte plats i tabellen och har fem poäng upp till medaljplats. Laget har gått knackigt på bortaplan och har bara vunnit en match när de spelat utanför Åbo. Segern kom i premiären mot Jaro, en match Inter vann med 2-0 i Jakobstad.

Laget har på de sju senaste matcherna vunnit varann match och förlorat varann och ska Åbolaget, som slog TPS i senaste omgången, fortsätta sin trend så blir det grönvit seger på Wiklöf Holding Arena ikväll.

Kvällens lag har mött varandra en gång tidigare i årets Veikkausliiga, då som nu gästade Inter Wiklöf Holding Arena och matchen slutade 2-2.

 

/Dan Sjöblom