IFK Mariehamn - FC Lahti 1-2

Tisdagskvällen bjuder på underbart sommarväder och förutsättningarna för en härlig fotbollskväll är på plats.

IFK gör en ändring i startelvan jämfört med de två senaste matcherna. Julio Fernandes börjar i anfallet från start istället för Amos Ekhalie. FC Lahti skriver på sin hemsida inför matchen att man reser till Åland med i stort sett friskt manskap.

Inledningen på matchen är jämn och båda lagen vårdar bollen väl och skapar lite halvchanser.

I tjugonde minuten kommer matchens första chans. Dylan Murnane spelar fram till Simon Silverholt som avslutar distinkt med vänstern med en farlig retur som följd.

I den 35:e minuten väggpassar Joel Mattsson och Niklas Maripuu igenom försvaret och Joel fälls, tyvärr uppfattar huvuddomare Mattias Gestranius situationen, som jag ser det felaktigt,  och ger Joel ett gult kort för filmning istället.

I anfallet efteråt kommer kallduschen, på ett inlägg från höger dyker Artjom Dmitrijev upp mellan de grönvita mittbackarna och nickar in 0-1 otagbart för Marc Nordqvist i målet.

Halvtid 0-1. Halvtidsresultatet är inte helt rättvist då IFK har lite mer av spelet under halvleken, dock utan att skapa riktigt farliga målchanser. Till det mer positiva kan även konstateras att den grönvita hejarklacken gör ett bra jobb för att stötta våra grönvita hjältar på planen. Det är bra tryck på läktaren.

 

Direkt i inledningen av andra halvlek spelar Joel in bollen från höger och Julio är först på bollen, motståndarförsvaret är inte med och Viatkin fäller Julio med straff som följd. Aleksei Kangaskolkka förvaltar straffen på bästa sätt och skjuter distinkt in 1-1 bakom Lahtismålvakten Damjan Shishkovski.

Lahti tar över spelet lite mer och sätter lite press på IFK. I den 64:e minuten tar Lahti återigen ledningen. Marc boxar bollen på ett inlägg från höger och returen lägger Stenio retfullt enkelt in i mål.

Direkt efter målet gör motståndarna ett dubbelbyte, Gela och Hertsi kommer in istället för Hostikka och Taimi. Strax därefter är det dags för nyförvärvet Amin Nazari att göra debut på hemmaplan då han byts in istället för Thomas Mäkinen.

IFK byter in Aapo Mäenpää i den 74:e minuten då han ersätter Julio Fernandes..

i 77:e minuten räddar Marc ett friläge, då Lahti snyggt spelar sig igenom det grönvita försvaret. IFK får inte till samma fina spel som i första halvlek och skapar tyvärr inte några riktigt heta chanser framför Lahtimålet.

Med 10 minuter kvar av matchen kommer Amos Ekhalie in i spel då han byter med Simon Silverholt. Strax därefter får Stenio, som belönas med 3 IS-stjärnor lämna plan till förmån för Voutilainen.

När slutsignalen går är det bara att konstatera att FC Lahti vinner med 2-1.

Tyvärr vill vi inte riktigt få till det och efter en riktigt bra första halvlek från Grövitts sida når vi inte riktigt upp till samma nivå i andra.

Matchens IS-stjärnor; Stenio FC Lahti 3, Dylan Murnane IFK 2 och Artjom Dmitrijev FC Lahti 1 stjärna

Efter matchen var det en nöjd huvudtränare i FC Lahti.

Trots att spelet inte var riktigt på topp så är jag väldigt nöjd med att vi får tre poäng med oss hem från Mariehamn, säger Toni Korkeakunnas.

Peter Lundberg å sin sida gratulerar motståndarna och säger i samma mening att det var en jämn match med ett fåtal chanser i boxen.

Jag är heller inte nöjd med den kvalitet vi kom upp till idag, och vi är såklart besvikna att förlora en sån här fifty fifty match, fortsätter Lundberg.

För IFK:s del gäller det nu att ladda om inför nästa match som är mot SJK på bortaplan på lördag 26 maj kl 15.00.

 

Robert Söderdahl