IFK Mariehamn och Jomala IK utökar samarbetet.

IFK Mariehamn och Jomala IK har idag meddelat att man utökar samarbetet på både senior- och ungdomssidan.

På seniorsidan (för herrar) innebär det att föreningarna tecknar ett farmaravtal som sträcker sig över säsongen 2019. Det innebär t ex att spelare från IFK kan spela för Jomala IK inom ramen för det regelverk som finns för farmarklubbar, men framförallt är det här en långsiktig satsning.

- Vi vill på det här sättet skapa en tydlig stege för de spelare som finns inom våra föreningar, säger IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson och ordförande i Jomala IK:s fotbollssektion Peik Enberg.
Även på ungdomssidan förstärks samarbetet där man gemensamt jobbar med att förbättra förutsättningarna för sina spelare. Det kan handla om gemensamma träningar och att hjälpa varandra med tränarresurser.

Ett konkret exempel på samarbetet är att IFK och Jomala IK den 12-14 oktober arrangerar en gemensam fotbollsskola och tränarutbildning.

- Även om IFK och JIK nu fördjupar sitt samarbete, så är vi naturligtvis öppna att samarbeta med alla föreningar på Åland, säger IFK Mariehamns föreningschef Thomas Fonsell och JIK:s Peik Enberg.

IFK Mariehamn har idag över 500 spelare medan Jomala IK har ca 250 spelare.