IFK Mariehamn skriver A-lagskontrakt med Arvid Lundberg

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

I slutet av 2021 skrev hela Ålands lag, IFK Mariehamn, och Melvin Kahnberg kontrakt som innebar att Kahnberg blev en fullvärdig A-lagsspelare i Grönvitts ligatrupp. Sedan tidigare finns också Oscar Wiklöf, som är en tidigare IFK-ungdomsspelare, i A-lagstruppen. Nu kontrakterar Grönvitt ytterligare en ungdomsspelare med ett A-lagskontrakt genom att IFK Mariehamn och Arvid Lundberg kommit överens om ett två-årskontrakt.

Anfallaren Lundberg, som fyller 16 år inkommande vår, har spelat i olika ungdomslag inom föreningen och de senaste åren tillhört IFK Mariehamns framgångsrika P06-lag där han de senaste tre säsongerna totalt gjort mera än 120 mål i division 1. Fjolårssäsongen var händelserik för Arvid Lundberg då han vid sidan av spel i 06-laget regelbundet också började träna och spela matcher med IFK:s U20-lag, han landslagsdebuterade som målskytt i Finlands U16-landslag mot Estland, han blev inbjuden på testspel och besök hos italienska AS Roma och han började mer regelbundet träna med IFK:s A-lag. Denna säsong har för Lundberg fortsatt med A-lagsdebut i träningsmatch mot FC Åland, gästspel i danska Superliga-storklubben Aarhus GF och häromveckan kallades han tillsammans med lagkamraten Valter Enberg till U16-landslagets första samling för året nu i februari.

- Jag är jätteglad att IFK satsat på mig hittills och nu fortsätter satsa på mig, det här ger mig ännu mer energi att fortsätta träna fokuserat med lagen och individuellt för att utvecklas som fotbollsspelare samt att jag får chansen att bli bättre och bättre för varje vecka som går, säger Arvid Lundberg själv.

- Det är mycket roligt att kunna skriva A-lagskontrakt med ytterligare en av våra egna ungdomsspelare. Arvid är en målfarlig anfallare med en stor utvecklingspotential som vi har stora förhoppningar på i framtiden, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.

På bilden ses klubbdirektör Peter Mattsson och Arvid Lundberg.