IFK Mariehamn värvar välmeriterad nigeriansk anfallare

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Den mycket rutinerade och etablerade John Owoeri kommer inkommande säsong att stärka IFK Mariehamns anfallsbesättning och förhoppningsvis ställa till oreda i motståndarförsvaren. Det hoppas vi blir effekten av att hela Ålands lag och Owoeri har undertecknat ett spelarkontrakt som sträcker sig över säsongen 2022.

Den nu 35-årige John Owoeri har en gedigen fotbolls CV. Han inledde sin proffskarriär i hemlandet Nigeria men har under sin karriär också hunnit med att spela för klubbar i Nederländerna och Egypten. Under perioden 2013-2015 spelade han för Åtvidabergs FF och säsongen 2016 representerade han BK Häcken i Allsvenskan där han vann en allsvenska skytteligan med 17 fullträffar. Sedan 2017 har Owoeri hållit till i den kinesiska proffsfotbollen och återvänder nu till nordiska breddgrader och IFK Mariehamn.

Owoeri har också representerat Nigerias U20-landslag och gjort en A-landskamp för sitt hemland.

-Jag är mycket glad att vara här, jag vill tacka min vän Mohammed Abubakari för att han har rekommenderat mig till klubben. Jag är här för att försöka hjälpa Grönvitt och göra många mål och jag lovar alla supportrar att jag skall göra mitt bästa för att hjälpa laget. Mitt mål är att IFK skall sluta på minst fjärde plats i ligan när säsongen är slut, säger John.

-John är en mycket rutinerad och erfaren fotbollsspelare. Han främsta kännetecken är hans snabbhet. Han kommer att träna redan idag torsdag med laget. Vi har stora förväntningarna att han kommer att hålla en bra nivå efter att ha spelat som proffs bland annat i Kina under de senaste fem åren. John kommer också att bidra med en lång erfarenhet av proffsfotboll och den erfarenheten är bra för truppen också utanför planen, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson