IFK möter HJK:s framtid

På söndag kl 18.00 spelar IFK Mariehamn årets andra tävlingsmatch då Klubi 04 kommer på besök till Eckeröhallen. IFK vann mot FC Honka Akatemia senaste helg medan Klubi 04 kommer till match med oavgjort 1-1 mot nyblivna ligalaget TPS. Klubi 04 är mästarklubben HJK:s farmarlag och fyllt av ambitiösa och talangfulla unga spelare som vill uppåt och framåt. Laget vann division två senaste säsong och spelar i år i ettan.

Med till Åland kommer också en gammal bekanting i Mika Väyrynen som avslutade sin aktiva karriär i Helsingfors IFK i fjol och nu satsar vidare som medlem i tränarteamet för Klubi 04. Väyrynen har bland annat spelat 63 A-landskamper och otaliga matcher mot IFK.

IFK:s trupp håller alltjämt på formar sig även om de flesta spelare redan är klara. Förra helgen saknades mittbacken Ivan Tatomirovic i laget på grund av sjukdom men han väntas vara tillbaka mot Klubi 04. Det är också sannolikt att vi får se provspelande yttermittfältaren Ben Sangaré som kom till Åland i veckan och är spelklar på söndag med stöd av testkontrakt.