IFK POÄNGLÖSA I BORTAPREMIÄREN MOT ILVES

Nej, det blev inga poäng för Grönvitt att ta med sig hem i morgon med Viking Line trots tre gjorda mål i premiären borta mot FC Ilves i Tammerfors. Detta efter att hemmalaget gjort hela fem mål i andra halvleken (varav ett var ett självmål).   

 

Hemmalaget Ilves börjar matchen bäst och har en 3 – 4 möjligheter att måla de 10 första minuterna. Både Lauri Ala-Myllymäki  och inte minst Eetu Mömmö är det som provar avslut utan att för den skull ställa till allt för stora svårigheter för IFK målvakten Oskari Forsman.

Efter Ilves starka inledning arbetar sig Grönvitt in i matchen och i den 12e minuten skojar Albino Ademi upp sin back på högerkanten och spelar in till Aapo Mäenpää vars direktskott går just över Ilvesmålvakten Mika Hilanders ribba.

 

Och så, i den 21a minuten, kommer årets första IFK mål efter en snabb omställning där Gustaf Backaliden tar emot bollen och rullar ut den till Albion Ademi som hur kyligt som helst placerar bollen i en båge över reslige Hilander i Ilvesmålet och vi har 0 – 1 på anslagstavlan i Tammerfors.

Efter IFKs ledningsmål skapar Ilves 3-4 hörnor men alla resultatlösa. I den 32a minuten bjuder IFK försvaret hemmalagets Tiemoko Fofana på en jättemöjlighet med avslutet ar svagt och går utanför IFK målet.

 

I matchminut 41 blir Riku Sjöroos frispelad av Gustaf Backaliden men Hilander i Ilvesmålet gör sig stor och lyckas avstyra Rikus avslut. I anfallet efter har hemmalaget Mömmö ett bra skottläge men bollen går en bra bil över IFK ribban.

Halvlekens sista möjlighet går till hemmalagets Iiro Järvinen men Oskari Forsman gör en riktig TV räddning och plockar ner bollen som var på väg upp i krysset.      

 

Andra halvleken inleder hemmalaget starkt och i den 51a minuten lyckas, för dagen mycket pigge Lauri Ala-Myllymäki, utmana tre IFK försvarare och få till ett avslut som smiter in i Oskari Forsmans högra hörn. 1 – 1 alltså.

Efter kvitteringsmålet trummar hemmalaget på men i den 62a minuten slår Albin Ademi ett långt inlägg som hemmalagets inbytte mittback Felipe Aspegren kommer helt fel till och bollen går i en hög båge över Hilander i Ilvesmålet och Grönvitt är åter i ledning!

Tre minuter senare är dock tillställningen åter kvitterad när Jair får kanonträff från 22 meter och bollen går otagbart in i Oskari Forsmans högra kryss.

Minuten efter är det åter okoncentrerat i IFK mittförsvaret och Tiemoko Fofana får helt fri nicka in 3 – 2 målet för hemmalaget.

 

I matchminut 80 ökar så hemmalaget på till 4 – 2 efter att Eero Tamminen fått fritt skottläge från nära håll efter att IFKs mittförsvar inte lyckats få stopp på Fofana som serverade Tamminen.

Akseli Pelvas, som kom in efter 72 minuter, har en lobb i ribban två minuter senare och på stopptid krutar Joel Karlström in Grönvitts sista reduceringsmål före domaren blåser av tillställningen.      

 

IFKs startuppställning:

Forsman

Sumusalo – Tammi – Järvenpää – A Mäenpää

Makrillos – N Mäenpää – Tolonen

Sjöroos – Backaliden – Ademi

 

Byten:

51´ Makrillos ut – Karlström in

72´ Tolonen ut – Pelvas in

72´ Ademi ut - Yagan in

83´ Järvenpää ut – Hamza in

83´ Sumusalo ut – Okoye in

 

Publik: 2298 personer på Ratinastadion i Tammerfors

 

Nästa match för IFKs del är hemmapremiären nästa onsdag när FC Honka kommer på besök till Viklöf Holding Arena. Matchen har avspark kl. 18.30.  

 

//Sune Eriksson